„Simply the best“: Rok simfonija koja oživljava energiju Tine Tarner 1Foto: Promo

„Simply the best“ rok simfonija održaće se u Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Jovan Đorđević“ u Novom Sadu u nedelju 5. novembra u 20 časova.

Premijerno izvođenje u Zrenjaninu, kada su Zrenjaninska filharmonija, bend i solisti svirali antologijske rok pesme, pokazalo je da u Srbiji i regionu ljudi i te kako vole i poštuju lik i delo Tine Tarner (Tina Turner), ali i spoj žestine roka i prefinjenosti orkestra.

„Kraljica roka“, kako su je neretko zvali, ostavila je neizbrisiv trag u svetu muzike, zabave i kulture. Neiscrpna je inspiracija mnogima, a njen značaj oseća se i u generacijama koje dolaze. Njeni hitovi kao što su „Proud Mary“, „What’s Love got to do with It“, „Simply the best“, i mnogi drugi, postali su klasici.

Rok simfonija „Simply the best“ prvenstveno je posvećena upravo njoj, Tini Tarner, koja je inspirisala i Zrenjaninsku filharmoniju. Posetioci će imati priliku da čuju neke od njenih najuticajnijih i najpoznatijih pesama, ali i numere muzičara koji su delovali u sličnom periodu kad i ona.

Veliki zadatak da „uđe u njene cipele“ poveren je solistikinji Julijani Vincan, dok će Aleksandar Bojović izvesti pesme bendova kao što su „Gun’s and roses“, „Deep purple“, „AC/DC“, ali i čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru. Dirigent je Mikica Jevtić, a direktor orkestra Roman Bugar najavio je ozbiljnu i bogatu koncertnu sezonu.

„Zrenjaninska filharmonija izvodi „Abba Symphonic“ 8. oktobra u Bukureštu i 26. oktobra u MTS dvorani nastupa sa grupom „Regina“. Nakon rok simfonije „Simply the best“ u Srpskom narodnom pozorištu održaće se „Metallica Symphony“ 23. novembra. Zatim 24. novembra Zrenjaninska filharmonija i Bojana Peković natupaju u Zrenjaninu, a 26. novembra izvodimo isti program na Kolarcu, dok ponovo sviramo „Metallica Symphony“ 28. novembra u Trstu i 29. novembra u Ljubljani, u SNP se vraćamo 15. decembra uz „Abba Symphonic““, najavio je Bugar.

Soliskinja Julijana Vincan istakla je da joj je velika čast da joj je poverena ovako važna i odgovorna uloga. Ona je rodom iz Zrenjanina, a publici je poznata i kao učesnica „Izbora za Pesmu Evrovizije 22“ kada je nastupala sa pesmom „Istina i laži“. Pevačica je i ženskog sastava „Playade“, a uključena je i u projekte kao što su „Abba Real Tribute Band“, „Abba Symphonic“, i drugi.

„Ovo je na neki način kruna moje muzičke karijere, pored svih projekata kojima se bavim, veoma sam srećna da sam i solistkinja Zrenjaninske filharmonije, koju izuzetno cenim. Tinu Tarner i njene pesme mnogo volim, a i ranije mi je skretana pažnja da mi odlično leži. Pozivam sve da dođu u Srpsko narodno pozorište i uživaju u onome što smo pripremili. Očekujemo još veći spektakl nego u Zrenjaninu, i radujemo se da vidimo reakciju novosadske publike. Premijera nas je oduševila, a interesovanje za nove datume je izvrsno“, naglasila je Vincan.

Ulaznice se mogu rezervisati putem sajta Srpskog narodnog pozorišta, a cene se kreću između 2.000 i 2.500 dinara. Dobro došli na veče puno energije i strasti, prepustite se šou koji rasplamsava sećanje na rok legende svetske muzičke scene, pre svega – Tinu Tarner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari