Simfonijski koncert posvećen veličanstvenoj ikoni pop kulture Tini Tarner: „Simply the best“ rok simfonija premijerno u Beogradu 1Foto promo Srđan Doroshki (Pabllography)

Šou posvećen Tini Tarner, legendarnoj zvezdi rokenrola i jednoj od najpopularnijih pevačica u istoriji pop kulture, koncert „Simply the best“ rok simfonija, održaće se 1. februara u 20 h u MTS dvorani.

Sećanje na Tinu Tarner svojom pojavom, energijom, koreografijama, i naravno glasom, oživljava vokalna solistkinja Julijana Vincan, dok će Aleksandar Bojović izvesti čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru.

Simfonijski koncert posvećen veličanstvenoj ikoni pop kulture Tini Tarner: „Simply the best“ rok simfonija premijerno u Beogradu 2
Foto promo Srđan Doroshki (Pabllography)

Osim najuticajnijih i najpoznatijih pesama kraljice roka, na koncertu će biti izvedene i numere muzičara koji su delovali u sličnom periodu kada i Tina Tarner, kao bendova „Gun’s and roses“, „Deep purple“, „AC/DC“..,.

Tina Tarner je kod nas prvi put nastupila 2. novembra 1974, zajedno sa gitaristom Ajkom Tarnerom za koga je u to vreme bila udata, zatim novembra 1975. i maja 1979, a njeni koncerti su Beograd učinili delom autentičnih svetskih kulturnih metropola.

Četvrti nastup nezaboravne zvezde 1990. godine bio je letnji spektakl u Zemunu, na stadionu lokalnog fudbalskog kluba, koji je okupio skoro 15 hiljada njenih fanova.

Simfonijski koncert posvećen veličanstvenoj ikoni pop kulture Tini Tarner: „Simply the best“ rok simfonija premijerno u Beogradu 3
Foto foto Arhiv Jugoslavije

Sada, u znak sećanja na rokenrol kraljicu veličanstvenog glasa i energije, beogradska publika ima priliku da uživa u koncertu „Simply the best“ rok simfonija, i ponovo čuje neke od njenih najvećih hitova, kao što su „Proud Mary“, „What’s Love got to do with It“, „Simply the best“, „We don’t need another hero“, „Private dancer“, ali i u nekim ređe sviranim, a veoma značajnim pesmama.

Premijerni koncerti „Simply the best“ rok simfonije, održani u avgustu i novembru prošle godine u Zrenjaninu i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, koji su bili unapred rasprodati, pokazali su da kod nas i dalje postoji ogromno interesovanje za lik i delo Tine Tarner.

Ali i za spoj simfonijskog orkestra sa rok zvukom. Čuvene balade raznežile su publiku svih generacija, a brzi ritmovi podigli su je na noge, čemu je doprinelo i izvanredno dirigovanje Mikice Jevtića.

Za razliku od prethodna dva koncerta, glavni novitet je što će na sceni u MTS dvorani biti data veća uloga fantastičnim pratećim vokalima, koji će imati i neke svoje solo numere, ali i koreografije koreografkinje Jovane Ikonić, koje će izvoditi zajedno sa Julijanom Vincan.

Tina Tarner je preminula maja 2023. u 84. godini, a kako u najavi ističu organizatori koncerta, „Simply the best“ rok simfonija namenjena je svima koji žele da dožive veče puno energije i strasti, i vide šou koji rasplamsava sećanje na rok legende svetske muzičke scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari