Najpoznatiji beli reper Eminem odlučio je da prizna da je zbog uzimanja droge bio na ivici smrti i da tako upozori svoje fanove na opasnost koje izaziva korišćenje narkotika.


– Trebalo mi je mnogo vremena da priznam da u stvari imam problem. U hip hop svetu, u kojem živim, smatra se da je slabost kada neko prizna da je slab jer ne može da se izbori sa problemom koji je jači od njega. Istina je, zapravo, da je veća slabost ne priznati da imaš problem. Zbog toga mi je malo trebalo da umrem. Bio sam na sigurnom putu ka smrti iako tek imam 37 godina – rekao je Eminem.

Maršal Meters, kako glasi pravo ime Eminema, naglasio je da nije tajna da mnoge njegove kolege uzimaju narkotike, ali da se plaše da priznaju:

– Čovek u životu ponekad mora da donese odluku kojim će putem da ide. U svetu šoubiznisa teško je izbeći narkotike. Mnogo je teže poznatima da donose prave odluke jer uvek su pod određenim pritiskom gde god da krenu. Slava je čudna stvar. Glumci, muzičari, reperi, rok pevači idu po barovima, klubovima, stalno dolaze u dodir sa drogom. U nekim krugovima je konzumiranje narkotika čak poželjno, to je životni stil. Kada si poznat mnogo lakše se navučeš – priznao je Eminem.

Slavni reper je rekao i to da najveću zahvalnost što je prestao da se drogira duguje poznatom pop pevaču Eltonu Džonu:

– Pokušavajući da se suzdržim od narkotika navukao sam se na lekove protiv bolova. Bio sam očajan. Mislio sam da ću celog života biti ovisnik od nečega, droge, alkohola, medikamenata… Tada sam odlučio da se obratim Eltonu (Džonu). Postali smo prijatelji i on mi je i u vezi sa karijerom dao neprocenjive savete. Kada sam prvi put poželeo da budem potpuno „čist“ nazvao sam ga i rekao: „Imam ozbiljan problem i treba mi tvoj savet i tvoja pomoć“. Njega sam odabrao jer je neko ko je u istom poslu kao ja i sa kim mogu da uporedim svoj život i karijeru. Nije me odbio i pomogao mi je iako nije morao. Time mi je nametnuo obavezu da ni ja ne smem da odbijem nekog mlađeg kolegu kada mi bude zatražio pomoć – zaključio je Eminem.

„Recovery“ pre roka

Kako se na internetu pojavio još neobjavljeni album Eminema „Recovery“, izdavačkoj kući Interscope records nije preostalo ništa drugo osim da zvanična prodaja počne pre nego što je prvobitno najavljena. Tako će se novi album u radnjama naći u ponedeljak, dan ranije od prvobitnog plana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari