Srđan Gojković Gile: Seljačka varijanta ovde je mejnstrim

Pomodoro intervju

Ostavite komentar


  1. Mala digresija: pesma Hodam sad kao zombi je plagijat. Ko ne veruje neka posluša Roky Erickson – I walked with a Zombie (a i R.E.M je obradio ovu pesmu)

    1. Sa stranice benda (http://www.elektricniorgazam.com/biografija.htm)

      „Na disku “Balkan horror rock” kao bonus je dodata obrada Eriksonove “Hodam sam kao zombi” (ranije neobjavljena u verziji u kojoj peva Gile) i koncertni snimci koji su se pre toga pojavili samo na kaseti “Balkan Horror rock 2”. Koncertni “Warszawa ‘81.” izdat je sa deset ranije neobjavljenih živih snimaka. “

      Dakle, niko ne tvrdi da je pesma original, već je u pitanju OBRADA…

  2. Ne seljacka,to je bilo za vreme S.M…!!! Sada je geacko-vodomlecanska varijanta,sa elementima globalizma…GMO-geaci…!!!

  3. Jas am bio tinejdzer krajem sedamdestih i ranih osamdesetih i nisam u stanju da rasclanim grupe i dogadjaje po gradu onako kako ih neki danas sematizuju. Gile je samo bio deo tog miljea. Secam se njegovog verovatno prvog intervijua, sa Jankom Markovicem u Studio B, neke sedamdesete-osamdesete. U stvari nas svet je tada kreiran sa “vrha Begradjanke” (Sloba Konjovic-Vibracije, Diskomer, 100 Velicanstvenih), a Dom omladine, SKC, Nusiceva Jugoton i Makedonska RTS (prodavnice ploca) su bile samo motiv za zurku. Ja taj period delim na prvi talas –Maljciki…, drugi talas-grupa Film…, treci talas-Na Stolu Mom (record na prvom mestu Diskomera)… popuni prazno.

  4. Mozda bi trebalo da malo smanji aroganciju jer njegova muzika, nije pravi rok vec pop, a u vecoj meri je koristio tudje u neinventivnoj obradi, suvoparnog ritma i zvuka koja pali kod manje rnr obrazovanih. Posle toliko godina i dalje deluju amaterski.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.