"U svetu Ceca i Karleuša, budi Seka": Kako je Seka Aleksić poništila stereotipe koji prate estradne pevačice 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Seka Aleksić je poslednjih par nedelja dobila na hiljade novih fanova, ali i simpatije i poštovanje onih koji se gnušaju turbo-folka.

Sve je krenulo od njenog tvita, na prvi dan protesta “Srbija protiv nasilja” u Beogradu. „Hvala vremenskoj prognozi koja je za danas najavljivala užasno nevreme i savetovala da bez preke potrebe ne izlazimo iz kuće“, napisala je ironično i uz to podelila brojne fotografije sa protesta na kojima se vidi nepregledna masa ljudi.

Tim gestom Seka Aleksić pokrenula je lavinu pozitivnih reakcija, a najglasniji su bili oni koji ne prate estradu i prvi su tu da podsete na stereotipe koji prate estradne pevačice.

Tri lica srpske estrade

Seka je tim tvitom podelila estradu u Srbiji na tri strane: Lukase, Karleuše, Ane Nikolić koji glasno podržavaju SNS, zatim uzdržane, kojih je najviše, i na trećoj strani Seke, na toj strani za sada stoji sama.

Pevačica je nastavila da tvitovima poziva na proteste i kritikuje vlast . Tako je Brnabićkino skandalozno “go*nari” upućeno opozicionom poslaniku Mikiju Aleksiću prokomentarisala kao: “Ja kad mi stave pogrešan prilog u pljeskavicu“ i dobila ovacije na društvenim mrežama.

U svetu Ceca i Karleuša budi Seka Aleksić”, napisao je Marko Dražić, kolumnista i deo Njuz net tima. Nadovezali su se epiteti poput “kraljica”, “ljudina”, “legenda”. Trenutno, Seka je verovatno omiljena javna ličnost na društvenim mrežama u Srbiji.

Matursko veče u Vrbasu

A u jeku protesta, stigla je i vest o devojčici Vrbasa, koja je trpela vršnjačko nasilje. Nakon burnih reakcija na mrežama, pevačica se opet javila.

“Evo ja ću sa njom na maturu. Gde je ta devojčica?“, napisala je Seka. Epilog: Seka Aleksić će biti pratilja maloj Miji na maturi.

Ko je Seka Aleksić

Aleksić nikada nije krila da je imala teško detinjstvo.

Rođena je 23. aprila 1981. godine u Zvorniku kao Svetlana Aleksić. Nakon razvoda roditelja sa mamom i bratom iz Bosne se preselila u Banju Koviljaču, odakle se seli u Lipolist.

U Lipolistu je Seka živela sa majkom, bratom i očuhom koji joj je bio jedina podrška kada je želela da počne da se bavi pevanjem.

Nakon završetka osnovne škole upisala je Srednju poljoprivrednu školu, ali ju je zbog lošeg uspeha napustila 1996. i posvetila se pevanju.

Prvo je počela da nastupa sa bendom „Strogo poverljivo“, živela je u Bijeljini, a 2000. godine, sa 19 godina odlazi u Švajcarsku, gde je nastupala po klubovima. Godine 2003. stiče ogromnu popularnost zahvaljujući pesmi Crno i zlatno.

Mi nismo anđeli 3

U filmu “Mi nismo anđeli 3” oprobala se kao glumica, tumačila je lik Smokvice.  Na snimanju je delila kadar sa Urošem Đurićem koji je u intervjuu u Vremenu rekao da je “Seka Aleksić brend i svaka joj čast na tome”.

Udata je za Veljka Piljikića sa kojim ima dva sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari