Stižu prve reakcije nakon premijere petog nastavka sage o Indijani Džonsu 1Foto: Lucasfilm Ltd / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Na filmskom festivalu u Kanu premijerno je prikazan “Indiana Jones and the Dial of Destiny”, odnosno peti deo sage o Indijani Džonsu. Zvezda filma je Harison Ford koji je nekoliko puta tokom premijere jedva suzdržavao suze. Nakon završetka filma aplauz je trajao pet minuta, piše Verajeti, prenosi Index. hr.

Ford je na festivalu odlično dočekan, a hiljade obožavalaca su na crvenom tepihu uzvikivale njegovo ime.

Nakon premijere filma, svetski mediji objavili su i prve utiske na novog Indianu Jonesa, koji će krajem juna krenuti s prikazivanjem u bioskopima diljem sveta.

Reakcije filmskih kritičara nakon premijere

Peti film naišao je na različite reakcije nakon svetske premijere. Svi se slažu da je novi deo bolji od prethodnog “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull “. No kritičari su složni da film ne doseže vrhunac originalne trilogije.

Filmski kritičar Piter Bredšo dao je filmu ocenu tri (od pet).

U svojoj recenziji za Gardijan napisao je da franšiza „još uvek ima klasu stare škole“, a završetak filma nazvao je „divlje smešnim i zabavnim“.
Robi Kolin iz Telegrafa bio je kritičniji te je filmu dao dve zvezdice. Nazvao ga je „otrcanom krivotvorinom neprocenjivog blaga“ te je rekao da nema iskri u filmu.

Neki kažu da je gledanje filma gubljenje vremena

Oven Gliberman iz Varietija kazao je da je film podsetnik da „čak i ako ponovo uprizorite akcijski etos iz prošlosti, uhvatiti isto uzbuđenje mnogo je teže“.
Dejvid Erlič iz IndieWirea rekao je da je film gubljenje vremena, ali za oko mu je zapeo govor zvezde filma nakon premijere.
„Kao neko ko nikada nije osećao duboku privrženost Harisonu Fordu, smatram da je njegov govor pun suza koji je održao nakon projekcije neverovatno iskren i dirljiv“, rekao je.

Pohvale za britansku glumicu

Džon Nudžent iz Empirea bio je velikodušniji od svojih kolega.

Filmu je dao četiri zvezdice te je rekao da je izvedba Phoebe Waller-Bridge izvrsna, prenosi Index. hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari