Stranci traže diskvalifikaciju Hrvatske: Let 3 izveo antiratnu pesmu na Dori i uzrujao fanove Eurosonga 1foto: Stanislav Milojković

Deo fanova Eurosonga smatra da se Let 3 treba diskvalifikovati sa ovogodišnjeg Eurosonga, jer su se odmah nakon pobede riječke grupe na Dori počeli nizati komentari na njihov račun, pišu Index.hr Jutarnji list .

Osim domaćih gledalaca, i strani fanovi Eurosonga popratili su hrvatski izbor za pesmu Eurovizije, a Twitter je krcat komentarima, koji nisu baš svi pozitivni.

„Odmah diskvalifikujte Hrvatsku ili barem pesmu“, „Želim Hrvatskoj nula bodova na Eurosongu“, „Hrvati, šta ste to napravili? Ako se ovo kvalifikuje u finale, bići jako uzrujan“, „Šta nije u redu s vama?“, „Nova godina, novi neprolazak Hrvatske u finale“, „Je li Hrvatska namerno pokušava sabotirati svoje šanse na Eurosongu?“, „Druge države se barem trude“, neke su od kritika.

Podsetimo, Let 3 juče je pobedio na Dori s pesmom Mama ŠČ! Imali su ukupno 279 bodova, a drugoplasirane Harmonija disonance su imale 155.

Grupa Let 3 pobedila je na Dori te će u Liverpoolu predstavljati Hrvatsku s pjesmom ‘Mama ŠČ!‘. Leticia su oduševili i publiku i žiri.

Njihovi fanovi, i ne samo oni, godinama su ih preklinjali da nastupe na Dori, a kada su to napokon pristali, zapitali su se šta tu zapravo rade.

– Netko nam je smjestio! – kaže Zoran Prodanović – Prlja.

– To je neka zavjera! – slaže se Damir Martinović – Mrle, koji otkriva šta znači ‘šč‘ u njihovoj pesmi.

– To je najstarije slovo abecede, 5.000 godina starije od prve nađene abecede. Sada ćemo mi tu našu abecedu na Dori poslati svemirskim brodom u orbitu. Kada dođe do armagedona na zemlji, odnosno, kada se smiri armagedon, raketa će se vratiti i donijeti opet prvu abecedu – objašnjavaju članovi Leta 3 koji su na Dori izveli antiratnu pesmu ratne tematike.

Članovi benda su bili obučeni u stilizirane vojne uniforme i našminkani, a jedan je glumio i Lenjina koji drži dve rakete u ruci. Za one koji su se pitali, a bilo ih je, u stražnjicama su imali velike crvene ruže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari