Stuttgart Online će specijalno ovog puta u Novom Sadu nastupiti u najjačem sastavu, pojačana gitaristom Draganom Kneževićem i basistom Demirom Ahmetovićem – očekuje vas čuka i po ljutog rokenrola na koncertu u Omladinskom centru CK 13 u petak, 20. marta.

Beogradska garažna rokenrol grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, a web magazin Popboks ih proglašava najboljim debitantima 2007. godine. Prvi album, „Radost svakom domaćinstvu“, snimaju tokom 2009. u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem i objavljuju iste godine za izdavačku kuću Odličan hrčak. U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regiji, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama. „Prava stvar“ je ime drugog po redu albuma koji je snimljen i ovog puta u studiju Digimedia, sa producentom Borisom Mladenovićem a objavljen je 2012. godine. Album sadrži 11 novih pesama i predstavlja, po rečima autora, punokrvnu rokenrol ploču progresivne orijentacije sa snažnim tekstualnim porukama. Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Jarboli, Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške i Straight Mickey and the Boyz.

Stuttgart Online su: Bojan Slačala (bas i glas) i Marko Barišić (bubnjevi i glas). Grupa trenutno objavljuje singl-spotove u saradnji sa kolegama muzičarima sa scene i do sada su realizovana četiri, na kojima su učestvovali Oliver Svilan, Dragan Knežević i Demir Ahmetović. Trenutno su u pripremi i novi singl-spotovi koji će sa prethodnima zajedno biti objavljeni u formi DVD izdanja, kao treći studijski album pod nazivom „Štutgart na vezi“, koji sada zajedno sa prethodna dva albuma možete preslušati ili skinuti za minimalnu novčanu naknadu sa sajta stuttgartonline.bandcamp.com. Ulaz na koncert u CK 13 je 400 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari