Sutra u Kladovu počinje Border rok festival na obali Dunava 1

Rokenrol i dalje ima svoju publiku i to se već drugu godinu zaredom potvrđuje u Kladovu u kome Udruženje građana Metronom organizuje festival Border Rock kojim želi da doprinese promociji dobrog rokenrol zvuka u Kladovu.

U petak i subotu  u Tvrđavi Fetislam „prašiće“ deset bendova iz šest zemalja: Srbija i Rumunija se podrazumevaju, a tu su još i tri sastava iz SAD i po jedan iz Rusije, Hrvatske i sa Novog Zelenda.

Pored muzičkih organizatori su pripremili i ništa manje zanimljive sadržaje koji će se odvijati na nekoliko lokacija u gradu. Sve počinje sutra veče izložbom rok fotografije autora Mikice Andrejića u Domu omladine u Kladovu, potom će biti predstavljena knjiga „Odgovor nošen vetrom“  Ivana Potića, a reč je o poeziji (prevod 52 pesme)  Boba Dilana čiji su uticaj i značaj, ne samo na svet muzike već na umetnost uopšte, zvanično su potvrđeni 2016. godine, kada je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Pre nastupa prvih pet bendova rokenrol će pevati i svirati dečiji rok hor Rochoir Kids iz Beograda. Prve večeri nastupaju Delaney Davidson (NZL), L.A. Witch (USA), Messer Chups (RUS), Axis (SRB/ROU) i  Ničim izazvan (SRB). U subotu veče, takođe na rukometnom terenu Tvrđave Fetislam druge festivalske večeri predstaviće se  UnitedRiver (SRB/ROU),  Harp Explosion (CRO), The Hooten Hallers (USA), The BellRays (USA) i Orthodox Celts (SRB). Na zvaničnom festivalskom sajtu kao prateći sadržaji najavljene su popodnevne rokenrol zabave u duhu starih vremena u Don Pepe baru u staroj čaršiji, dečija predstava „Sve znam, sve umem, samo tebe ne razumem (O robloksima i roditeljima)“ UG „Putokaz“, origami i strip radionica i pešačka tura „Vidikovci Kladova“ na koju vodi  Udruženje ljubitelja prirode „Divljina“.

Kako javlja lokalna televizija u Kladovu kompleti karata su već prodati, prodati su i doštampani kompleti, tako da preostaju dnevne karte po ceni od 800 dinara. Border Rock festival drugi po redu finansijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Ambasada SAD u Beogradu, Opština Kladovo, kao i drugi prijatelji festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari