Testiranje za Beer fest na parkingu iza TC Ušće po ceni od 490 dinara 1Foto: www.belgradebeerfest.com

Belgrade Beer fest 2021 počinje večeras na Ušću i trajaće pet večeri, a građani koji nisu vakcinisani, nemaju dokaz o preležanom kovidu ili negativan PCR test, moći će na licu mesta da se testiraju brzim antigenskim testovima po povlašćenoj ceni od 490 dinara, saopšteno je iz organizacije.

„Festival je organizovao mogućnost testiranja u svim ‘Aqualab’ laboratorijama u Beogradu i širom Srbije i obezbedio povlašćenu cenu za brzi antigenski test od 490 dinara“, navodi se na zvaničnoj Instagram stranici ovog festivala.

Ipak, za sve one koji budu želeli na licu mesta da urade brzi test, to će biti omogućeno na pukntu za testiranje u blizini održavanja festivala, na parkingu iza tržnog centra „Ušće“, po istoj ceni.

Radno vreme punkta za testiranje u sredu je od 14 do 22 sata, dok će ostalim danima biti nešto kraće, od 10 do 20 časova.

Za ulazak na Beer fest neophodna je potvrda o vakcinaciji, potvrda da je osoba preležala kovid, negativan PCR test ili negativan brzi antigenski test.

Organizatori festivala su na društvenim mrežama objavili spisak izvođača na obe bine, a spisak i satnicu možete pogledati ovde.

Sa Beer festa samo nakon alkotesta

Saobraćajna policija će tokom „Bir festa“ organizovati pojačane kontrole, sa više patrola na terenu, koje neće dozvoliti da ijedan vozač napusti prostor održavanja festivala, a da ne bude alkotestiran, izjavio je danas major policije Vladimir Vida.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da već nekoliko godina na svim prilaznim pravcima Ušću, gde večeras počinje petodnevni festival piva, patrole saobraćajne policije kontrolišu sve vozeče u odlasku.

Vida je naveo da je za vreme festivala u Guči, 106 vozača kažnjeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.