Gudači London Contemporary Orchestra i saksofon Roberta Stillmana: The Smile najavljuje novi singl, novi film i koncert u Beogradu 1foto: Frank Lebon

The Smile najavljuje najnoviji film “Wall Of Eyes. On Film” kao i seriju koncerata u okviru evropske turneje, u okviru koje će nastupiti i u Beogradu 14. juna u Hangaru, a zatim u Pulskoj areni dan kasnije.

Podrška na svim glavnim nastupima biće im britanski muzičar i DJ, James Holden.

Trojac The Smile predstavlja svoj novi singl ‘Friend of a Friend’, preuzet sa predstojećeg drugog albuma „Wall Of Eyes“,  koji 26. januara objavljuje XL Recordings. Pesma je predstavljena i uživo tokom turneje benda 2022./2023. godine, a studijska verzija  uključuje gudače London Contemporary Orchestra i saksofon Roberta Stillmana.

Video zapis za ‘Friend of a Friend’, reditelja Paula Thomasa Andersona biće premijerno prikazan uz surround reprodukciju albuma „Wall Of Eyes“ na nizu jednokratnih događaja koji će se održati u nezavisnim bioskopima na celom svetu, između 18. i 25. januara.

Nazvani „Wall Of Eyes, On Film“ ovi dogadjaji proslaviće novi album i saradnju benda sa Paul-om Thomas-om Anderson-om, a odvijaće se u 16 bioskopa, od Sidneja do Buenos Ajresa.

The Smile
Foto: Poster

Uključuju:

– Reprodukciju albuma „Wall Of Eyes“ u celosti, po prvi i jedini put sa surround zvukom i pratećim, nikad pre viđenim snimcima snimanja albuma.

– Svetsku filmsku premijeru ‘Friend of a Friend’ i prezentaciju „Wall Of Eyes“ , oba u režiji Paula Thomasa Andersona i snimljena na 35mm filmu.

– Program koji se osvrće na prethodnu redatiljsku saradnje Paul-a Thomas-a Anderson-a sa Thom-om Yorke-om i Radiohead-om koji uključuje ANIMA (kratki film) i Radiohead-ove ‘Daydreaming’ (35 mm), ‘The Present Tense’ i ‘The Numbers’.

Novi album grupe The Smile „Wall Of Eyes“ snimljen je u studijima Oxford i Abbey Road, produkciju i mix potpisuje Sam Petts-Davies, a sadrži i gudačke aranžmane London Contemporary Orchestra. Novi album prati hvaljeni prvenac benda The Smile iz 2022. godine, „A Light For Attracting Attention“.

Ulaznice za Beograd krenule su u prodaju 12. januara na efinity.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari