Tim Barton: Lako je postati rob Diznija ili Vorner bradersa, oni mogu da rade šta hoće 1Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tokom nedavnog intervjua za Britanski filmski institut (BFI), reditelj Tim Barton je govorio o svom otkazanom projektu Superman Lives, u kojem je Nikolas Kejdž trebalo da igra Supermena.

Kako prenosi Index.hr, nakon ogromnog uspeha njegovih filmova o Betmenu, studio Varner Bros. odabrao je Bartona da režira predstojeći Superman Lives, koji ostaje poznat kao jedan od najvećih neostvarenih projekata u Bartonovoj karijeri.

Superman Lives je prošao skoro celu pretprodukciju i trebalo je da počne snimanje 1998. godine, ali samo tri nedelje pre početka snimanja, Varner Bros. odbio ceo projekat.

Kada su novinari BFI pitali Bartona da li se kaje što je radio na filmu, Barton je odgovorio – ne, ali da ga i dalje proganja što je studio odbio njegov projekat.

„Ne, ne žalim ni za čim. Reći ću samo jedno: kada toliko dugo radite na projektu i ne uspete da ga realizujete, to vas proganja do kraja života. Postanete strastveni u vezi sa svim i svaka stvar vas vodi na nepoznato putovanje. Međutim, do toga nije došlo. To je jedno od onih iskustava koje ne možete zaboraviti.“, rekao je Barton.

Reditelj je naveo i da više ne želi da sarađuje sa studijima.

„Lako je postati rob Diznija ili Vorner bradersa, oni mogu da rade šta hoće. Tako da sam poslednjih godina svog života u tihoj pobuni protiv svega toga“ – kazao je Barton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari