Mišel Fajfer i Majkl KitonFoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

 

Filmska verzija odnosa između Betmena i Žene mačke iz 1992. je kultna, zahvaljujući rolama koje su ostvarili Majkl Kiton i Mišel Fajfer.

Međutim, da je sve bilo onako kako je Majkl Kiton hteo, film Povratak Betmena izgledao bi potpuno drugačije.

Naime, on nije hteo da glumica tumači rolu Žene mačke u nastavku filma koji mu je doneo veliki uspeh jer su oni pre toga bili u vezi.

Nakon Betmena iz 1989 godine, Tim Barton je pristao da se vrati i režira nastavak i vrlo brzo je odlučeno da im treba filmska Selina Kajl, odnosno Žena mačka.

Kada je Deni Devito izabran za ulogu Pingvina, mnogima se ime Mišel Fajfer prosto nametalo kao pravi izor, ali Kitonu se to nije dopadalo.

Njih dvoje su bili u vezi i raskinuli u međuvremenu, te mu nije bilo primamljivo da na velikom ekranu glume dva lika koji se konstatno privlače i odbijaju.

Ipak, studio je odlučio da je ona pravi izbor i ta hemija koja se vidi na ekranu sjajno je upotpunila njihov odnos i prenela međuljudske kompleksnosti iz stripa na veliko platno.

I Majkl Kiton je imao loše reakcije kod fanova kada je izabran za Betmena

Pre Mišel Fajfer, Ženu mačku su tokom 60-tumačile Džuli Njumar, Li Meriveder i Erta Kit, dok su nakon nje to učinile Hali Beri, En Hatavej, Kamren Bicondova i Zoi Kravic.

Zoi Kravic je aktuelna Žena mačka na velikom ekranu, u Betmenu Meta Rivsa, ali ne znamo da li će se pojaviti u njegovom nastavku.

Takođe, novi DC filmski univerzum pod Džejmsom Ganom tek treba da izabere svog Betmena, pa samim tim potencijalno i lik Žene mačke.

Izvor: Collider

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari