Traže se turistički vodiči za ture po rodnom selu Harija Stajlsa 1Hari Stajls, foto: ISABEL INFANTES / AFP / Profimedia

Engleski turistički vodiči koji su bez posla ili nisu zadvoljni uslovima na postojećim radnim mestima imaju priliku da dobiju interesantnu poziciju. Međutim, pred njima je veoma specifičan zahtev: stručno poznavanje pevača Harija Stajlsa.

Selo u Češiru u Engleskoj preplavljeno je mladim posetiocima koji dolaze da vide rodno mesto muzičke zvezde Harija Stajlsa. Kako bi hiljadama turista pružili bolje iskustvo, nadležni su organizovali audiciju za turističke vodiče, prenosi RTS.

Više od 5.000 obožavalaca – poznatih kao Harries – posetilo je Holms Čapel u poslednjih godinu dana. Ovo pop hodočašće u pevačev rodni grad za mnoge je avantura o kojoj sanjaju mesecima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @harrystyles

Za neke se govorilo da „rizikuju život i udove“ da bi posetili mesto Stajlsovog prvog poljupca – železnički vijadukt u blizini ozloglašeno prometnog glavnog puta, što je navelo meštane da prošle godine objave mapu za lakše snalaženje pri samostalnom obilasku mesta.

Sada su meštani odlučili da odu korak dalje. Organizacija „The Holmes Chapel Partnership“, objavila je da pokreće sopstvene zvanične ture i da traži pevačeve superfanove koji će biti vodiči.

Očekuje se da će interesovanje za poziciju biti toliko da je selo spremno da čitav jedan dan prima zainteresovane na audiciji koja će biti održana kasnije ovog meseca.

Ovo neće biti klasičan razgovor za posao, već će verovatno više ličiti na audiciju u stilu onih koje se održavaju za šou-programe poput Iks faktora u kojem se Stajls proslavio.

Kako navode u organizaciji „The Holmes Chapel Partnership“, žele da zaposle obožavaoce starije od 16 godina, ali se mogu prijaviti i stariji pojedinci.

Priliv poštovalaca Harija Stajlsa iz celog sveta doveo je do poslovnog buma u Holms Čepelu, a povećan obim posla beleži i pekara u kojoj je pevač radio pola radnog vremena pre nego što je stekao slavu kao član grupe „One Direction“. U pekari se i dalje nalazi plakat sa njihovim najpoznatijim radnikom u prirodnoj veličini koji drži belu veknu – koja je, kao što je i očekivano, postala najprodavaniji proizvod.

Vođeni obilazak Harijevog rodnog sela obuhvatiće njegove bivše škole, vikendicu sa terasom u kojoj je odrastao i obližnji kineski restoran u koji je nekada vodio Tejlor Svift.

Najveće interesovanje vlada za vijaduktom Tvemlou, inače neupadljiv železnički most, gde se Stajls navodno prvi put poljubio sa nekim.

Objekat poznat među obožavaocima kao „Harijev zid“ takođe je mesto gde je Stajls napisao svoje ime tokom biografskog filma objavljenog 2013. godine. Od tada su obožavaoci iz dalekih krajeva poput Australije, SAD i Meksika putovali na obično blatnjavo polje u južnom Češiru da bi napisali svoje ime pored imena svog idola.

Nadležni su prošle godine upozoravali više puta da se posetioci izlažu ogromnom riziku prelazeći prometni glavni put da bi došli do Harijevog zida nakon što su objavili mapu za neustrašive posetioce sa bezbednijom rutom.

Očekuje se da vođeni obilasci počnu u junu i traju do septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari