Modna i gej ikona: Ko je Hari Stajls, dobitnik Gremija za najbolji album godine? 1EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Za Harija Stajlsa treća je bila sreća. Sa svojim trećim albumom “Harry’s house” noćas je u Los Anđelesu dobio nagradu za najbolji album godine na 65. dodeli Gremija.

Iako su nagađanja išla u pravcu Bijonse i njenog albuma Renesansa, Stajls je, ipak, dobio “glavnu” nagradu, ali ni R’n’B kraljica nije propustila priliku da uđe u istoriju. Sa četiri sinoćnja Gremija sada ih u kolekciji ima 32, što je najviše u istoriji dodele ove nagrade.

Za britanskog muzičara Harija Stajlsa ovo je tek početak. Osim za najbolji album priznanje je dobio i za najbolji pop album.

Vodeći singl sa albuma koji je objavljen marta prošle godine “As It Was” proveo je 15 nedelja na broju 1. Bilbordove liste, što je najduže ikad da je jednom solo umetniku uspelo. Deset meseci kasnije pesma je i dalje među top 10 na Bilbordovoj listi.

Blistava budućnost mu se više ne smeši, već je stigla. Iako na početku karijere nije izgledalo tako.

Prvog februara napunio je 29 godina, a imao je samo 16 godina kada se prijavio na audiciju za britanski šou za talente “X factor”. U početku je odbijen, ali su odlukom žirija petorica momaka, među kojima i on, vraćena u šou da pokušaju da nastupaju kao grupa.

Tako je nastao One Direction, boj bend koji je od 2010. do 2016. objavio pet albuma od kojih su svi bili broj jedan na top listama. Osvojili su nagrada, prvih mesta i zaradili od turneja kao nijedan bend u istoriji.

Nakon što ih je napustio Zejn Malik, neko vreme su Stajls, Lijam Pejn, Najl Horan i Lui Tomlinson nastupali kao kvartet, ali su 2016. krenuli svako svojim putem.

Hari je u solo karijeri snimio tri albuma, njegov prvi singl “Sign of the Times” ima više od milijardu pregleda na You Tube, a okušao se i kao glumac. Tokom 2017. zaigrao je u Nolanovom Dunkirku, kasnije i u Eternals (2021) i prošle godine u filmovima My policeman i Don’t worry darling.

Ovaj poslednji režirala je Olivija Vajld sa kojom se Stajls zabavljao pune dve godine. Nedavno su objavili da više nisu zajedno, što je vest, sudeći prema društvenim mrežama, koju su dobro primile devojke među kojima Stajls ima najviše fanova.

Njegovi uzori su mnogi, od Bouvija, do Stounsa, Fleetwood Maca, do Pink Flojda, Merkjurija i Šanaje Tvejn.

Iako najveći pečat ostavlja u muzici Stajls je primećen šta god da radi.

Modna je i gej ikona. Prvi je muškarac koji je sam završio na naslovnici Voga. Prošle godine je sa neto imovinom većom od 100 miliona funti bio najbogatija osoba mlađa od 30 godina u Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari