U Akademiji 28 koncert posvećen Azri 25. januara 1Foto: Akademija 28

Brian McShtull, tribjut bend posvećen kultnoj grupi Azra, nastupiće u petak 25. januara u Klubu Akademije 28. Koncert počinje u 22 časova, a ulaz je slobodan, najavljeno je iz Akademije 28.

Azra, legendarni jugoslovenski bend, osnovan 1976. godine u Zagrebu, nastao pod uticajem roka i novog talasa. Vremenom postaje jedan od najpopularnijih bendova u SFRJ predvođen harizmatičnim Džonijem Štulićem, bend je u 14 godina izdao devet albuma i eksperimentisao sa raznim temama i stilovima.

„Grupa više ne postoji, već skoro 29 godina, ali njihova muzika još uvek živi i živeće kroz generacije koje dolaze, jer kvalitet nema rok trajanja. Brian MCshtull tribjut, okupljen je s namerom da oživi lik i delo popularne grupe. Pod jasnim uticajem Džonija Štulića, ovaj bend svojom energijom vraća duh nekih prošlih vremena. Koliko su u tome uspešni, govori i podatak da se za njihove nastupe uvek tražilo mesto više. Tako će se Akademijom 28 ponovo oriti taktovi dobro poznatih pesama poput “Balkan”, “A šta da radim”, “Lijepe žene prolaze kroz grad” i mnogih drugih“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Brian Mc Shtull će nastupiti u sastavu, predvođen gitaristom i glavnim vokalom Danilom Jevtovićem – Dačom, kome vokalnu podršku pruža Aleksandar Kovačević – Koča,  kao  i Lukom Ostojićem, Borkom Stojačićem.  Svima već poznata četvorka, okupljena od 2011. godine, i ovog puta će biti zadužena za dobar provod i nezaboravnu atmosferu, o kojoj će se pričati. Očekuje se da ovaj vojvođanski sastav ponovo ispuni salu  Akademije 28 do poslednjeg mesta. Mesta se mogu rezervisati na broj 011/361-19-342.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari