Ukrajinski Kaluš orkestar nakon pobede na Evroviziji: Naša pesma je bila među favoritima i pre rata 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Članovi Kaluš orkestra su na konferenciji za novinare nakon pobede na Evroviziji kazali da su u proteklo vreme važili za glavnog favorita za pobedu, ali da to nije zbog rata.

Kako je glavni peval ovog benda Oleg Psijuk rekao, Kaluš orkestar je po prognozama i pre nego što je rat izbio bio među favoritima.

„U poslednje vreme pesma Stefania bila je broj jedan prema evrovizijskim prognozama. Ali i pre nego što je rat izbio u Ukrajini bila je u top pet favorita. U poslednje vreme veoma sam uživao jer sam video da je slušaju u različitim državama koje smo posetili“, istakao je on.

Psijuk je naveo da je u poslednje vreme bilo pokušaja da se napadne ukrajinska kultura.

„Ukrajinska kultura i ukrajinska muzika su žive i imaju svoj veoma važan i veoma lep potpis“, naglasio je Psijuk.

Sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim još uvek nisu razgovarali.

„Nisam još uvek imao priliku da razgovaram sa predsednikom Zelenskim. Kao što znate, on ima druge stvari da radi, zauzet je drugim veoma važnim stvarima ovih dana“, rekao je pevač Kaluš orkestra i dodao da se nada da će Ukrajina sledeće godine biti srećna da ugosti Evropu u „novoj i srećnoj“ Ukrajini.

Nakon što je Ukrajina proglašena pobednikom Evrovizije, predsednik te države Volodimir Zelenski napisao je na svom Instagram profilu da će se potruditi da ugoste učesnike Evrovizije u ukrajinskom Mariupolju.

„Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu! Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije“, napisao je Zelenski.

Pesmu Evrovizije ove godine osvojila je Ukrajina, dok se predstavnica Srbije Konstrakta našla na petom mestu, na osnovu ukupnog broja glasova žirija i publike.

Finale Pesme Evrovizije uživo su pratili i komentarisali, numeru po numeru, glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović, novinarka i blogerka Branislava Antović i muzičar Milan Stanković – Sevdah Baby.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari