Počela je peta sezona muzičkih večeri u beogradskom kafiću Šikarica na Skadarliji. Svakog četvrtka od 21 sat pisci iz regiona biraju muziku, a ljubitelji kvalitetnog, nepretencioznog i neestradizovanog provoda, imaju priliku i da se sretnu sa nekim od najpopularnijih pisaca sa ovih prostora.

Kao i prethodnih sezona, program će voditi Slavoljub Stanković, koji je i glavni nosilac ove ideje. „U sklopu promovisanja književnosti u regionu, kao i prijateljstva i dobrih vibracija među piscima, mahom mlađe i srednje generacije, osmislio sam program koji traje, bez neke velike pompe, već dve godine, to jest četiri sezone. Princip je jednostavan – pisci iz regiona, čije knjige sam čitao i koje su mi se dopale, šalju po jednu pesmu koju trenutno slušaju. Tako nastaje lista koju pustimo četvrtkom uveče. Naravno, tu su i prethodni izbori, a takođe, i uživo di-džej gost, pisac koji je trenutno u Beogradu. Nekad su di-džejevi gosti i čitaoci, reditelji, slikari. Ideja je da se nađe prava mera između sadržaja, dakle, umetnosti, zabave i promocije. Meni zanimljiva stvar je da su vlasnici, kao i gosti kafića, mahom ljudi iz muzičkog sveta (jedan od vlasnika je Lav Bratuša, bubnjar Darkwood Dub), te se i na tom nivou događa zanimljiva priča“. Program „Pisci biraju“ se prve sezone održavao u Šipražju, da bi se, gašenjem tog kluba, premestio u Šikaricu.

Muzički izbor će kreirati Milena Marković, Renato Baretić, Bekim Sejranović, Oto Oltvanji, Goran Vojnović, Srđan Valjarević, Olja Savićević Ivančević, Miljenko Jergović, Marko Vidojković, Boris Dežulović, Zvonko Karanović, Melina Kamerić, Selvedin Avdić, Srđan Srdić, Predrag Lučić, Tanja Mravak, Teofil Pančić, Kruno Lokotar, Jelena Lengold, Emir Imamović Pirke, Srđan Tešin, Robert Perišić, Dejan Tiago Stanković, Boris Miljković, Marko Pogačar, Vladimir Arsenijević i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari