Uprkos želje za zabranom, Željko Samardžić nastupa u Splitu 1Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Muzičar Željko Samardžić i ovog leta nastupa u Splitu.

Kako piše Index.hr, iako se ranije raspravljalo o njegovom nastupu na Sustipanu, Splićani će Željka još ovog leta slušati uživo.

Direktor Park šume hteo je da zabrani koncert. Ulaznice su već u prodaji, a termin koncerta je 23. avgust. Podsetimo, njegov nastup je ranije bio dogovoren za 19. avgust, ali je direktor Park-šuma Marjan Marko Pejnović rekao da Samardžić neće nastupiti.

„Odluka je moja, ja sam je doneo i imam na to pravo. Muzika Željka Samardžića ne odgovara Sustipanu“, rekao je Pejnović tada za Slobodnu Dalmaciju. Međutim, tada smo nezvanično saznali da će Grad, iako je direktor Park šume želeo da zabrani koncert, dozvoliti njegovo održavanje. Kažu da oni imaju konačnu reč o zabranama i da je direktor bez konsultacije sa Gradom dao izjavu o zabrani koncerta.
Organizatori koncerta su pre toga uputili zahtev da se Željkov koncert održi na pomenutoj lokaciji, ali su dobili odbijenicu bez dodatnog obrazloženja. Ipak, izgleda da su sada dobili zeleno svetlo.

Na Sustipanu su tokom godine koncertirale brojne regionalne zvezde, od Josipe Lisac, Urbana, Gibonija, Masima Savića, Crvene Jabuke do Frajle, Bože Vreće i Sergeja Ćetkovića. Željko Samardžić, mostarski pevač sa beogradskom adresom, već je nastupao u Hrvatskoj. Osim na zagrebačkom Bundeku, čuli su ga i Splićani, u Spaladium areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari