Violine, električne gitare, klavijature i potreba za bliskošću: Kantautor Niko Nikolić objavio pesmu „Zvezda koja mi treba“ 1Foto: Promo/Scena iz spota

Beogradski kantautor indi folk zvuka Niko Nikolić objavio je prvu pesmu za svoj predstojeći album „Moj privatni indigo”, pod naslovom „Zvezda koja mi treba“.

Ovu rokersku baladu Niko je završio aranžmanima u saradnji sa Srđanom Popovom (Sergio Lounge), koji je pored brojnih instrumentalnih deonica radio miks i master. Singl je ispraćen narativnim spotom, u režiji Dunje Maksimović i samog izvođača, a u ulozi Mine Vasović.

Violine, električne gitare, klavijature i potreba za bliskošću: Kantautor Niko Nikolić objavio pesmu „Zvezda koja mi treba“ 2
Foto: Promo/Scena iz spota

Povodom pesme je ukazano da „Zvezda koja mi treba” prepliće violine, električne gitare i klavijature sa sada već karakterističnim tekstovima Nika Nikolića.

– Pesma je najviše o tipičnoj ljudskoj potrebi za bliskošću, o traženju odgovora u drugome. Težio sam da muzika nosi dinamiku osećaja uzbuđenja kada želiš podeliti emocije s nekim ko ti znači. Iako je naravno apsolutna bliskost nemoguća, što se možda i kapira u spotu, ne znači da ne treba da je negujemo – kazao je Nikolić.

Violine, električne gitare, klavijature i potreba za bliskošću: Kantautor Niko Nikolić objavio pesmu „Zvezda koja mi treba“ 3
Foto: Promo/Scena iz spota

„Slušaocu ostavljamo da posluša „Zvezdu” i pronađe delić svoje priče u njoj“, poručuju povodom pesme.

Podsetimo, Niko iza sebe ima debitanski album „Drugo mesto”, objavljen decembra 2020. godine, singl „Vetruška”, kao i rad sa Laplanderom. Sredinom ove godine možemo očekivati i drugi samostalni album, najavljen ovim prvim singlom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari