"Vudstok u malom" u Padini od 7. do 9. jula 1Foto: A. Čižik

U Padini, naselju u opštini Kovačica, od 7. do 9. jula održaće se Valley Echo Rock Fest, poznat i pod imenom Vudstok u malom.

Festival se održava treći put u dolini Višničkove šume, malo van naseljenog mesta. Glavni cilj je očuvati muzički pravac poput roka, bluza, metala i alternativne muzike. Ono što se čuje nije samo muzika, nego i važna poruka.

Poruka koja je nametnuta od strane dosadašnjih posetilaca, a to je sloboda. Neki ga nazivaju Vudstok u malom. Organizator Valley Echo Rock Festa je udruženje Underground Rock Music Club.

„Sama ideja je stara koliko i mi, ali pokretač cele priče je dobar sklop ljudi i korona. Pre četiri godine, kada je sve bilo zatvoreno, došli smo na ideju, da pobegnemo van naselja, na Alaš. Prvobitna zamisao bila je slušanje Pink Flojda, ali zašto bismo slušali ako već sami možemo da sviramo. Nakon te prve godine, shvatili smo da bi bilo dobro pozvati više bendova i napraviti festival“, priča jedan od organizatora Pavel Cicka.

"Vudstok u malom" u Padini od 7. do 9. jula 2
Foto: A. Čižik

Ovogodišnji festival trajaće tri dana. Kao i svake godine, nastupiće lokalni bendovi kao što su Kratki spoj, Delagoa, Wrong way, Nuklearna zima, prošlogodišnji pobednici Vojvođanske gitarijade autorski bend Kronika.

Biće tu i pobednici gitarijade u Zaječaru Direct Drive iz Zrenjanina, Aura bend iz Smedereva, a centralni deo programa čini E-play, koji se žanrovski svrstava najčešće u alternativni rok.

U nedelju će gostovati DJ Tom Tom, a nakon toga počinje jam session, tačnije improvizacija muzičara koji inače ne sviraju u istom sastavu.

„U Padini postoji nekoliko bendova, koji nas motivišu da ovakvo dešavanje opstaje. Muzika koja se propagira na ovom festivalu, sve više izumire, ako prestanemo, gde će oni nastupati. Takođe i sve veći broj posetilaca podstiče nas da se trudimo da svake godine organizacija bude ozbiljnija, i sam festival podignut na veći nivo. Ulaz je slobodan, pozivamo sve da nas podrže svojim prisustvom“, naveo je jedan od članova udruženja Underground rock music club-a Daniel Cicka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari