Zamislite svetove Stevensa, Blakea, Drakea i Chet Bakera koji se preklapaju u jednoj osobi - Egret predstavlja debitantski EP 1Foto: Promo/silent turns artwork

Pančevački muzičar i producent Petar Pupić, koji nastupa kao Egret, predstavio je svoj debitantski EP „Silent Turns“ dostupan na svim digitalnim platformama, bandcamp-u i YouTube-u, saopštavaju iz koncertne agencije/lejbla Pop Depresija.

– Pet godina je prošlo od izlaska prvog singla „Knot“, koji je Egretu doneo prvo mesto na regionalnom konkursu za kantautore „Poezika“ u Novom Sadu. Od tada do danas, Egret je objavio još jednu pesmu „My Isle“, svirao nekoliko puta, kao podrška Peteru Brodericku i Sari Renar, a i solo: Kino Šiška Ljubljana, Kontakt Showcase Beograd, Sofar session – podsećaju, i dodaju da je u međuvremenu, kao producent, autor muzike, aranžer i instrumentalista, radio je na albumima i pesmama za druge muzičare, u saradnji sa Milanom Bjelicom (Buč Kesidi, Ljubičice, Iva Lorens).

– Ko je tačno Petar Pupić? Neko bi rekao – jedan od najdarovitijih muzičara i producenata generacije, diplomac Berklee College of Music u Bostonu, pevač koji je oduševio Petera Brodericka tokom svog nastupa u Beogradu, neko čija muzika nosi drugačije strujanje energije… Petar je sve to, ali i ništa od toga, za mnoge je samo tajna koju ćemo sada pokušati da razotkrijemo još nekim slušaocima – poručuju iz Pop Depresije.

Oni dodaju da je Egretov EP „Silent Turns“ poput ponovo otkrivenog private press albuma iz sedamdesetih ili osamdesetih.

– U isto vreme i starinski i moderan, sa slojevima zvuka, emocija i decenija. Zamislite svetove Sufjana Stevensa, Jamesa Blakea, Nicka Drakea, Chet Bakera, koji se preklapaju u jednoj tački, u jednom gradu, u jednoj osobi – poručuju iz Pop Depresije.

Zamislite svetove Stevensa, Blakea, Drakea i Chet Bakera koji se preklapaju u jednoj osobi - Egret predstavlja debitantski EP 2
Foto: Promo

Prema njihovim rečima, uvodna „A Story For Them“ postavlja scenu, govori o večnoj ljudskoj opsesiji liderima, a violina (gošća Mirjana Nešković) i genijalna aranžmanska rešenja kao da nas vode na put u nepoznato.

– „Unveil“ je trenutak u kojem se zaljubite na prvi pogled i shvatate da ljubav može biti i utočište i neka vrsta eskapizma od anksioznosti i socijalnih interakcija. „Knot“ je dobio svoj definitivni oblik, moćan i hipnotišući, sa egretovskim „wall of sound“ vokalima na refrenu. Poslednja pesma je „No Time For a Letdown“ – himna ogorčenosti, razočaranja i nelagodnog prihvatanja novih, ubrzanih dinamika i krajeva odnosa izmedju ljudi. Ali, svaki kraj može da bude i novi početak, a ovaj album je više o počecima, nego o krajevima – zapažaju iz Pop Depresije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari