Pop zvezda Bijonse Nouls je ispunila svoj san pošto je u nedelju nastupila na Glastonberi muzičkom festivalu u Engleskoj. Ova 29-godišnjakinja je imala svoj debi na jednom od najvećih muzičkih događaja u svetu, tri godine nakon što je njen suprug Džej-Zi dokazao da je moguće razgaliti dominantno rok publiku hip-hop nastupom.


„Želim samo da znate da prisustvujete ispunjenju mog sna. Oduvek sam želela da budem rok zvezda a večeras smo svi rok zvezde“, rekla je Bijonse pred desetinama hiljada ljudi na završnoj večeri Glastonberija.

Pored svojih hitova, Bijonse je odala počast Eni Lenoks (pesmom „Sweet Dreams“), Prinsu (ultra sporom verzijom „The Beautiful Ones“), Lejdi Gagi (njihovim duetom „Telephone“) i bivšem bendu Destiny’s Child sa medlijem njihovih hitova. Ove godine bilo je oko 180.000 posetilaca Glastonberija, koje vreme nije „izneverilo“ tako da je ponovo bilo „blata do kolena“. Ipak, u nedelju je bilo i sunca tako da su bikini zamenili čizme.

Prvog dana nastupili su U2, po velikom pljusku, a njihov koncert će ostati zapamćen i po intervenciji redara protiv aktivista grupe Art Uncut koji su naduvali veliki balon sa natpisom „U Pay Tax 2“, kojim protestuju što je grupa svoje poslove prebacila iz Irske u Holandiju, zbog niže stope poreza. Coldplay su bili zvezde subote, a na manjoj Park bini sve su svojim nastupom iznenadili nenajavljeni Pulp, okupivši preko 30.000 ljudi. Trećeg dana festivala na The John Peel Stage-u svirali su Hurts, koji su nedavno oduševili beogradsku publiku, kao i Kaiser Chiefs – iako su pre nekoliko godina svirali pred polupraznom Beogradskom arenom, na Glastonberiju su pokazali da su pravi festivalski bend koji je najbolji pred hiljadama ljudi.

Na „crnoj strani“ ovogodišnjeg Glastonberija je i smrt Kristofera Šejla, predsednika Konzervativne asocijacije zapadnog Oksfordšajra, koji je pronađen mrtav u prenosnom toaletu VIP dela za kampovanje u nedelju. Premijer Dejvid Kameron je bio ražalošćen vešću o smrti svog prijatelja. Festival na farmi u Glastonberiju postoji od 1970. godine (kada je bilo 1.500 posetilaca), a sledeće godine ga neće biti kako bi se oporavila trava na posedu gde se koncerti održavaju. Organizator najavljuje da su za izdanje 2013. godine obezbeđeni nastupi tri velike zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari