žika zanaFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Srbija je u subotu izabrala predstavnika za Evroviziju, a strasti se još uvek ne stišavaju, pa je Zoran Živanović – Žika Zana, jedan od članova žirija, otkrio neke nove detalje.

Pobeda Tee Dore i pesme „Ramonda“ dovela je i do pokretanja peticije za ponavljanje glasanja, a pobunio se onaj deo publike koji podržava drugoplasiranu Anđelu Ignjatović Breskvicu i pesmu „Gnezdo orlovo“.

Jedan od optuženih za nameštaljku i krađu glasova bio je i član evrovizijskog žirija, kompozitor Zoran Živanović – Žika Zana, piše Nova.rs.

„Naravno da nisam očekivao ovakve reakcije. Prihvatio sam poziv, ne sa puno zadovoljstva, jer biti član žirija, davati nekome ocene, nije uloga koja se meni dopada. Svih 40 godina karijere, koliko sam u muzici, gledao sam da ne ulazim u žiri“, istakao je Žika Zana u emisiji „Probudi se“ i pojasnio kako izgleda glasanje:

„Žiri ima pet članova, kada sam ušao u prostoriju gde se glasa zatekao sam pet svojih kolega, nisam znao ko će biti u žiriju. Niko od nas kada je izašao sa žiriranja nije znao koliko je bodova dao drugi član nekom takmičaru. Svako je glasao po svom nahođenju, svako ima pravo za to, zbog toga su nas pozvali. Ne glasa se za vreme takmičenja, glasa se u 14 časova popodne kada je generalna proba, mi slušamo pesme i kada saslušamo svih 16 pesama glasamo, tu je notar koji pečatira glasove svih članova žirija. Kasnije, mi čekamo samo da pročitamo glasove.“

Šta je sve Zoran Živanović – Žika Zana rekao o ovogodišnjem izboru Pesme za Evroviziju, takmičarima, žiriju, glasanju i burnim reakcijama, poslušajte u video-prilogu u tekstu.

Da podsetimo, prethodno se o glasanju i ishodu oglasila i Sajsi MC, o čemu možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari