"28 dana kasnije"Foto: YouTube snimak ekrana "28 dana kasnije"

Režiser Deni Bojl i scenarista Aleks Garland ponovo se udružuju za nastavak njihovog kultnog klasika iz 2002. godine „28 dana kasnije“. Studio Soni Pictures će raditi na nastavku.

Film „28 dana kasnije“ pratio je Kilijana Marfija u ulozi dostavljača Džima, koji se budi iz kome 28 dana nakon što se opasan i neizlečiv virus proširio svetom, pretvarajući žrtve u krvožedne ubice. Džim uspeva da pronađe nekoliko preživelih sa kojima kreće u potragu za utočištem.
Marfi je prošle godine rekao da je spreman da ponovi svoju ulogu, ali pod uslovom da Bojl i Garland rade na filmu. Još uvek nije poznato da li ćemo glumca gledati u narednom nastavku, ali se zna da je prihvatio funkciju izvršnog producenta.

Kako prenosi piše JoBlo, a prenosi Index.hr, glavne uloge u novom filmu igraće Džodi Komer i Čarli Hanam. Komer se proslavila serijom „Killing Eve“, a imali smo priliku da je gledamo u filmovima „Poslednji duel“, „Slobodni momak“ i „Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera“. Hanam je najpoznatiji po seriji „Sinovi anarhije“ i filmovima „The Gentlemen“, „Pacific Rim“ i „Rebel Moon“.

„28 godina kasnije“ trebalo bi da bude trilogija, a Garland trenutno piše scenario za prvi i drugi film. Bojl će režirati samo prvi film. Sva tri filma imaće budžete u iznosu od 60 miliona dolara. „28 godina kasnije“, producirali su Bojl, Garland, Berni Belu, Endru Mekdonald i Piter Rajs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari