Sećanje na kralja vlaške muzike, Slobodana Domaćinovića 1

Slobodan Domaćinović (1951-2015)  bio je samouk muzičar koji je ostavio snažan pečat svojom interpretacijom vlaške pesme.

Na estradnoj sceni bio je prisutan 35 godina, tvorac preko 200 pesama od kojih su mnoge postale pravi predstavnici vlaške narodne muzike, a proslavio se van granica i Timočke krajine i Srbije. Slovio je za jednog od najvećih interpretatora vlaške muzike, te su ga zvali i kraljem vlaške muzike. Njemu u čast, Udruženje “Egokult” iz Negotina uz podršku Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u gradskom bioskopu u Negotinu večeras  priređuje multimedijalni program  “Sećanje na Slobodana Domaćinovića i prijatelje” uz promociju prvog izdanja “Egokulta” , knjige „Kad bih mogao vreme da zaustavim“ o ovom legendarnom pevaču vlaške muzike.

-Knjigu čini 60 svedočenja i sećanja njegovih kolega i prijatelja i bogato je ilustrovana fotografijama.  Posle obimnog istraživanja, jer u ovoj oblasti do sad nije bilo pisanog materijala, ona predstavlja i svojevrsni hronološki zapis o brojnim muzičarima Negotinske Krajine u poslednjih gotovo pola veka.- kažu u “Egokultu” dodajući da je štampanje prvog izdanja pomogla Opština Negotin. Publika će večeras biti u prilici da, uz priču o Domaćinoviću i njegovim prijateljima, pogleda i video materijal, ali i da uživo čuje pojedine izvođače koji su autentičnim kazivanjem pomogli nastajanje knjige. Negotinski “Egokult” je inače 2016. godine, multimedijalni program  “Sleteo sam ti u snove” priredio u znak sećanja na jednog od najvećih autora jugoslovenskog novog talasa, Vladu Divljana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari