Sedmi festival duodrame 1Foto: Promo

Komadom „Šta ćemo sad“, u režiji Erola Kadića u kome igraju Sofija Juričanin i Ivan Đorđević Džodi 5. septembra u Kultrnom centru Topola počinje Sedmi festival duodrame.

Festival je takmičarskog karaktera. Ove godine selektor je Jelena Mijović, dramaturg beogradskog Ateljea 212, a u žiriju su: reditelj Nebojša Bradić, operativni direktor Ateljea 212 Maša Mihailović i teatrolog i pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević.

Na Festivalu učestvuju predstave: „Norveška danas“, režija Ninoslav Đorđević, igraju: Sofija Mijatović i Aleksandar Ristoski, „Aj, Karmela“ sa Jugoslavom i Sanjom Ristić Krajnov, u režiji Dušana Petrovića, „Scene iz bračnog života“, režija Ana Tomović, gumci: Tamara Krcunović i Miloš Timotijević i „Greta, stranica 89“ sa Jasnom Đuričić i Borisom Isakovićem, u režiji Borisa Liješevića.

Revijalni izvođenjem monodrame „Oskar i mama Roz“ sa Vesnom Čipčić, a u režiji Nebojše Bradića, Festival će se završiti 10. septembra dodelom nagrada žirija za najbolju predstavu – „Karađorđev pečatnik“, najbolju mušku i žensku ulogu i specijalne, kao i nagrade publike za najbolju predstavu.

Program Festivala odvijaće se u Sali bioskopa Kulturnog centra Topola. U skladu sa opštim merama borbe protiv virusa korona publika će morati da nosi zaštitne maske tokom predstava, kao i da dezinfikuju ruke prilikom ulaska KC Topola. Broj sedećeih mesta u sali je ograničen.

Organizatori Festivala su KC Topola i Udruženje „Festival duodrame“, a pokrovitelji Opština Topola i Ministarstvo kulture i informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari