Seka Sablić: Pređeno je deset crvenih linija, nemojte da govorite da ne znate za koga ćete da glasate 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Seka Sablić  jedna od potpisnica ProGlasa kojima se građani Srbije pozivaju da izađu na predstojeće izbore govorila je u emisiji Probudi se na TV Nova  o potrebi da se podigne glas, odnosu Srbije prema umetnicima, ali i o velikanima koji su nas nedavno napustili, poput Jagoša Markovića.

– Treba da izađemo na izbore, zato što su zaista neophodne promene. Pređeno je deset crvenih linija. Nemojte da govorite da ne znate za koga da glasate. Evo, pomoći ću vam, sigurno ćete znati za koga nećete. U životu je često najvažnije da znate šta nećete, pa ćete lakše shvatiti šta želite. Budite oprezni i za to „koga bilo“ – poručila je Sablićeva.

Od svih pređenih crvenih linija, najviše je boli, kako kaže, nepravda:

– Ne postoji osećanje da će pravda nekad pripasti tebi ako se nešto dogodi. Pravda je selektivna. Ljudska prava – nula, institucije – ne postoje. Sada je vreme da se čuvate da se ne okliznete jer nećete moći da dokažete da ste u pravu. Narod se nije probudio iz anestezije, narod je otišao bestraga. Kada igram predstave, čujem ga sa scene. U Jagoševoj predstavi „Vrat od stakla“ ja kažem u jednom trenutku: „Šta vi mislite? Da meni ovo treba? Da se borim sa ološem na vlasti, da ih miniram… Ja to radim samo za vas“, a sjajna Vesna Trivalić meni odgovara: „Ako je za nas, onda nemoj“. Na to čujete afirmativni aplauz. Narod stoji za to „babo nemoj da se nerviraš i boriš za nas“… Narod je anesteziran, smejaće se kada treba glavom da udari u zid!

Na pitanje da li veruje u promenu u Beogradu, kaže da, jer je blokada ogromna, a situacija sve lošija:

– Sve je to jedna razrađena prostačka mreža koja funkcioniše besprekorno. Nije nama lako da pričamo o svemu ovome zato što smo glumci, već zato što smo osvešćeni, obrazovani, informisani. Mladi su nažalost nezaintersovani, ugušile su se njihove revolucije. Nadam se da će do buđenja ipak doći, a kada – ne znam.

Ovom prilikom Sablićeva je govorila i o pozorištu i nedavno preminulom velikom prijatelju, reditelju Jagošu Markoviću.

Bio je zaista moj veliki prijatelj. Imali smo posebnu bliskost i mogla sam da mu kažem sve što sam htela. Nekad se čovek nakupi otrova i đubreta, pa ima potrebu negde to da izbaci i izgovori. Sve smo mogli jedno drugom da kažemo i požalimo se – ispričala je Seka Sablić. piše portal Nova rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari