Ser Ijan Mekelen ponovo na pozorišnim daskama 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

Slavni britanski glumac ser Ijan Mekelen ponovo će na pozornici teatra Rojal Vinsdor, zaigrati glavnu ulogu u „Hamletu“ Vilijama Šekspira.

Londonski dnevni list „Evening Standard“ je preneo informaciju da probe počinju sledeće nedelje. Situacija u britanskim pozorištima zbog pandemije kovida 19 je „poražavajuća“.

Ova produkcija „Hamleta“ jedna je od prvih koja će biti igrana u britanskoj prestonici nakon što su sva pozorišta bila prinudno zatvorena u martu.

Veliki glumac koga mlađa publika pamti po ulozi Gandalfa je kazao da je srećan što ponovo radi na ulozi danskog kraljevića koga je poslednji put igrao pre pola veka.

Ovu verziju Hamleta režirao je Šon Matias, koji je sa ser Ijanom Mekelenom radio na komadima „Čekajući Godoa“ i „Ničija zemlja“.

Kada će se novi „Hamlet“ naći pred publikom još se ne zna budući da su sva izvođenja predstava uživo u britanskim pozorištima zabranjena do daljnjeg.

Pored slavnog glumca u predstavi igraju Ben Alen, Emanuela Kol, Alis Vin Dejvis Oli Higinson, Nik Hauard Braun, Džonatan hajd, Asif Kan, Misi Malek i Dženi Sigrou.

Treba reći i to da je ser Ian Mekelen debitovao na sceni teatra Rojal Vindzor prošle godine kad je izveo svoju mono dramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari