Sergej TrifunovićFoto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Jagoš Marković preminuo je danas (22. septembra) i ostavio u žalosti kulturnu javnost Srbije, koja je godinama uživala u predstavama slavnog reditelja. Imao je 56 godina.

Dragan Bjelogrlić, Vida Ognjenović i mnogi drugi pojedinci iz javnog života izrazili su žaljenje povodom nemilog događaja i osvrnuli se na život Jagoša Markovića i trenutke koje su proveli s njim.

Poslednji u nizu koji je odao počast pozorišnom velikanu je glumac Sergej Trifunović. On je u objavi na svom Instagramu napisao:

„Dragi predivni ludače: ono što smo jednom radili, bila je tvoja najbolja predstava i moja najbolja uloga. Ono što smo drugi put radili, mogla je da bude najbolja predstava koju je iko na ovim prostorima video. Gde su dva, tu su i tri: ono dakle, što ćemo raditi treći put, biće spektakl koje nebo ne pamti….putuj, barbarogenije, putuj kući s andjelima❤️“

Podsećamo, Marković je od 2008. godine bio stalni reditelj u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde je režirao najznačajnije naslove svetske i domaće klasike: „Učena žena“, „Hasanaginica“, „Gospođa ministarka“, „Pokondirena tikva“, „Antigona“, „Pepeljuga“ (opera) i „Figarova ženidba“ (opera).

Datum, vreme i mesto sahrane Jagoša Markovića biće naknadno objavljeni, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari