Sergej Trifunović vodi posetioce kroz izložbu Belgrade to Bowie 1

Sergej Trifunović glumac i veliki poštovalac i poznavalac lika i dela Dejvida Bouvija vodiće sutra posetioce od 18 do 20 sati kroz izložbu posvećenu ovom superstaru, koja je postavljena u novoj zgradi Jugoslovenske Kinoteke.

Sergej koji je inače koautor izložbe „Belgrade to Bowie” će, na sebi svojstven način provesti publiku kroz izložbu, uz zanimljive priče o legendarnom autoru čije sve albume poseduje uključujući i raritetna izdanja. Posetioce izložbe u utorak očekuje i nagradni kviz, koji će voditi upravo Sergej Trifunović .

Podsećamo, da izložbu Belgrade To Bowie čini blizu sto fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog fotografa, poreklom iz Beograda, koji je pratio Bouvija na brojnim turnejama u periodu od 1983. do 2006. godine. Na izložbi se mogu videti fotografije nesvakidašnje velikih formata, sa turneja “Tin Machine“, “Serious Moonlight“, “Sound+Vision“, “Outside“, “Reality“. Pored toga, tu je i nekoliko fotografija iz bekstejdža sa kolegama muzičarima, kao i iz privatnog života. U okviru izložbe Belgrade To Bowie radi i bioskop te posetioci svakodnevno u terminu od 19h, u Maloj sali Jugoslovenkse kinoteke mogu pogledati neko od desetak najboljih Bouvijevih glumačkih ostvarenja: Lavirint, Apsolutni Početnici, Besana Noć, Srećan Božić, gospodine Lorens, Baskijat, Čovek koji je pao na Zemlju, Glad, Mi deca sa stanice Zoo, Prestiž i Zulender.Cena ulaznice je 300 dinara a za Bouvijeve fanove, koji budu imali želju da više puta posete izložbu, organiztor je pripremio ograničen broj specijalnih propusnica od 1000 dinara, kojima se obezbeđuje 15 poseta izložbi i popust od 15% na sve suvenire, knjige, ploče i diskove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari