kadar iz filma "Stari momak" (Oldboy)Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Južnokorejski reditelj Park Čan-vuk planira da adaptira svoj najpopularniji film „Stari momak“ (Oldboy) za televiziju.

U produkciji studija „Lionsgate Television“ biće snimljena serija na engleskom jeziku po istoj priči, a Park će između ostalog biti i jedan od njenih producenata, javlja Dedlajn.

Film iz 2003. je adaptacija istoimene japanske mange koju je napisao Garon Cučija. Njegov glavni junak je Odesu, čovek koji biva kidnapovan i držan u zatočeništvu 15 godina. Nakon puštanja na slobodu, on pokušava da pronađe svoju ćerku i osobu koja je odgovorna za njegovu otmicu, ali i otkrije zašto je uopšte bio zatvoren.

„Stari momak“ je drugi film u Parkovoj osvetničkoj trilogiji nakon „Simpatije za gospodina Osvetu“ (2002) i on prethodi filmu „Gospođa Osveta“ (2005). Osvojio je više priznanja, uključujući Gran pri u Kanu 2004. godine. Spajk Li je naprvio svoj rimejk filma na engleskom 2013, ali je on, prema oceni kritike i publike, bio inferioran u odnosu na Parkov film.

Parku Čan-vuku ovo ne bi bio prvi televizijski projekat. On je režirao sve epizode mini-serije „Mala bubnjarka“ po romanu Džona Le Karea, producirao naučnofantastičnu seriju „Ledolomac“, a trenutno se na kanalu HBO emituje mini-serija „Simpatizer“, čiji je on koautor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari