Sin Velimira Bate Živojinovića je zadovoljan spomenikom svome ocu: „Meni se lično sviđa što je on u narodnoj nošnji“ 1Foto: Mstudiodf / Medija centar Beograd / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia Commons

Naš proslavljeni glumac Velimir Bata Živojinović dobio je nedavno spomenik u Sopotu, nedaleko od Koraćice, njegovog rodnog mesta. Delo vajara Ranka Đankovića i umetničke livnice “Braća Jeremić” iz Vrčina, međutim, nije naišlo da dobar prijem kod svih.

Ljudi su na društvenim mrežama izrazili svoje nezadovoljstvo skulpturom, a mnogi su se s podsmehom osvrnuli na njene, pa reći ćemo, ne baš anatomske tačne proporcije.

Batin sin Miljko, s druge strane, zadovoljan je spomenikom, što je potvrdio u izjavi za Novu S, koju je objavio i na zvaničnom Instagram profilu svog pokojnog oca.

„Želeo bih da kažem da smo ja, moja sestra, naša deca, znači naše porodice, zadovoljni što je napravljen Bati spomenik. Ovom prilikom bih se zahvalio Žiki Milosavljeviću, predsedniku opštine Sopot, zatim livnici Jeremić i autoru Ranku Đankoviću na trudu, vremenu i naporu da se uradi spomenik“, izjavio je on i dodao: „E, sad da li on liči na Batu ili ne, to je sad, što kažu ‘de gustibus non disputandum est’, o ukusima se ne raspravlja.“

„Mi smo zadovoljni i pre svega srećni što se posle šest godina neko setio da ostavi trag iza našeg oca i možda bi ova polemika bila dobar povod da možda neko drugi napravi spomenik koji će biti možda bolji i nadam se da će i televizija Nova S učestvovati u toj inicijativi, pa da napravimo jednu vrstu umetničkog takmičenja da vidimo koji je to umetnik koji će pogoditi pravi Batin izgled i lik“, nastavio je Miljko Živojinović.

„Meni se lično sviđa što je on u narodnoj nošnji, jer on potiče iz Koraćice sa Kosmaja, znači na nekoliko kilometara udaljen od mesta gde je sad spomenik, gde je proveo većinu svog života i mislim da je to jedan divan simbol i jedna počast Srbiji i Šumadiji. Hvala vam još jednom“, rekao je sin našeg proslavljenog glumca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari