Sinoć otvoren pozorišni festival „Kulisa” u kragujevačkom SKC-u 1Foto: SKC Kragujevac

Svečano, sinoć je u Studentskom kulturnom centru Kragujevac otvoren sedmi pozorišni festival „Kulisa”. Smotra koja traje do 13. marta odvija se ove godine pod sloganom „Ne buljite tako romantično”. U nedelju dodela nagrada i predstava za nagrađene.

Festival je tradicionalno otvoren tribinom „Zakulisni razgovori” održanom u Kontakt galeriji SKC-a. Učesnici su bili članovi oba žirija.

Na ovogodišnjoj „Kulisi” predstaviće neka od najnovijih teatarskih ostvarenja amaterskih i akademskih pozorišta Srbije i regiona.

U takmičarskom delu programa je šest predstava, a kao i prethodnih godina, a njihov odabir sačinio je selektor festivala Dragan Jakovljević, pozorišni reditelj iz Kragujevca.

Do subote kragujevačka publika će u Velikoj Sali PMF-a moći da pogleda sledeće predstave i pozorišta: „Laki komad” Akademskog pozorišta SKC iz Niša, „Razredni neprijatelj” Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej, „Kovači” BAG teatra iz Boljevca, „Epitaf” Gradskog pozorišta Kulturnog centra iz Smederevske Palanke, „KANATA/M’rš u pozorište” DIS teatra iz Banja Luke i „Nigde nikog nemam” Akademskog pozorišta Branko Krsmanović iz Beograda

Sinoć otvoren pozorišni festival „Kulisa” u kragujevačkom SKC-u 2
Foto: SKC Kragujevac

Odluku o nagradama doneće dva žirija – stručni i Žiri učesnika. Stručni žiri čine: Miona Marković, pozorišna i filmska glumica, Petar Mihajlović, dramski pisac i scenarista, i Miloš Unić, profesor glume i vokalne tehnike na Akademiji scenskih umetnosti Leda, u Tuluzu.

Žiri učesnika sastavljen je od predstavnika pozorišnih ansambala koji učestvuju na festivalu i jednog predstavnika Akademskog pozorišta SKC Kragujevac.

Kao prateći sadržaj festivala, na kraju svakog festivalskog dana, organizuje se Okrugli sto u Kontakt galeriji SKC-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari