Skarlet Johanson otkrila da je preispitivala svoju karijeru nakon što nije dobila ulogu u filmu „Gravitacija" 1Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Skarlet Johanson je otkrila da je razmatrala da li i kako da uopšte nastavi sa glumačkom karijerom nakon što nije dobila ulogu u filmu Gravitacija Alfonsa Kuarona.

U novom intervjuu za Variety, Johanson je otkrila da je taj trenutak prilično uticao na nju i da je naterao da sagleda svoju karijeru iz novog ugla.

Osim nje, za ulogu u ovom filmu konkurisale su i Marion Kotijar, Natali Portman i Blejk Lajvli, ali je na kraju ona ipak otišla Sandri Bulok, koja je zaradila i nominaciju za Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu.

„Odbili su me za dve uloge, prva je bila u Ajron Menu 2 a potom druga u Gravitaciji Alfonsa Kuarona. Toliko sam želela tu ulogu. To je bila kap koja je prelila čašu i osećala sam se frustrirano i beznadežno. Pitala sam se da li se bavim pravim poslom“, rekla je Johanson.

Kaže da su joj u tom trenutku nudili uloge koje su ličile na karijeru Merilin Monro i za koje je samo bilo bitno da bude zgodna plavuša, zbog čega nije nikako mogla da napreduje.

Ulogu u filmu Ajron Men 2 ipak je dobila kada je Emili Blant odustala, te je tako postala Crna udovica, koju je uspešno glumila u čak devet ostvarenja Marvelovog univerzuma.

Za povratak svoje karijere na pravi kolosek ističe filmove Ispod kože i Ona: „Odjednom sam ponovo volela svoj posao i to je oživelo moju strast prema njemu. Osećala sam se manje anksiozno“.

Naredne uloge koje je očekuju su u filmovima Asteroid City Vesa Andersona, My Mother’s Wedding Kristin Skot Tomas, Bride Sebastijana Lelia i Project Artemis Grega Berlantija.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari