Emir Kusturica, naš poznati reditelj, najavio je da će njegov novi film o Dijegu Maradoni, svetskoj fudbalskoj zvezdi, biti premijerno prikazan na Kanskom festivalu naredne godine. Obraćajući se juče novinarima u Mokroj gori, on je dodao da će film, čiji naziv još nije odredio, uskoro ući u fazu montaže, te da je Kan odlično mesto za njegovu promociju.

Emir Kusturica, naš poznati reditelj, najavio je da će njegov novi film o Dijegu Maradoni, svetskoj fudbalskoj zvezdi, biti premijerno prikazan na Kanskom festivalu naredne godine. Obraćajući se juče novinarima u Mokroj gori, on je dodao da će film, čiji naziv još nije odredio, uskoro ući u fazu montaže, te da je Kan odlično mesto za njegovu promociju. Kustirica, koga je deo novinara sve vreme oslovljavao sa „profesore“, istakao je da se pre pet dana u Argentini susreo sa Maradonom za koga je rekao da je „dobro i vedrog duha“.
– Film o Maradoni je veoma težak ispit za mene, jer je vrlo teško napraviti film o čoveku koji je neuhvatljiv, čak neuhvatljiviji od mene i nema ideju o vremenu. Tri puta odlazio sam kod njega da završim intervju sa njim, jer je nedostajala njegova intimna životna priča, kako je počeo da uzima drogu i kako je postao najveći fudbaler – rekao je Kusturica, vlasnik etno-parka Mećavnik i direktor Parka prirode Mokra Gora, a potom dodao da mu je ipak na kraju uspelo da od Maradone „dobije intimnu ispovest“.
Objašnjavajući da će montaža filma trajati veoma dugo, on je otkrio da će u scenama sa poznatim golom Maradone protiv Engleske, „umesto glava sedam fudbalera koje je predriblao, biti glave Margaret Tačer, princa Čarilsa, oba Džordža Buša, pape Vojtile i drugih“, za koje je kazao da ih je „Maradona objektivno predriblao i u životu“. Kusturica je rekao da je fim snimao u siromašnom delu Buenos Ajresa, odakle potiče Maradona, Beogradu, Kanu, Dubaiju, Italiji i na drugim mestima.
– Kad sam ga pitao koji bi glumac trebalo da bude u filmu, rekao mi je – ja sam glumac, a potom kazao da bi voleo da bude Robert de Niro i to u filmu „Razbesneli bik“ – svedočio je Kusturica o razgovoru sa Maradonom. Inače, na ovogodišnjem Kanskom festivalu, Kusturica će se pojaviti sa filmom „Zavet“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari