Slikari sve više zainteresovani za akciju „Umetnici za Tursku i Siriju“ 1Foto: KC Novi pazar

Prodajna izložba „Umetnici za Tursku i Siriju“,od juče, nalazi se u alternativnim izložbenim prostorima novopazarskog Kulturnog centra.

Nekoliko prethodnih dana, izložba je bila postavljena u galeriji Multimedijalnog centra. Za to vreme je prodato 12 slika i prikupljeno 260 hiljada dinara.

-Raduje što se akciji i dalje priključuju slikari iz ovog kraja. Do danas, imamo  60 radova od 55 autora – kaže, za Danas, Amra Hodžić-Jejna, urednica izložbenog programa u Multimedijalnom centru i pojašnjava da će zainteresovani za kupovinu slika „i dalje uživo moći da vide ponudu u alternativnim izložbenim prostorima“, jer je u centralnom galerijskom prostoru, sinoć, otvorena „u  redovnom terminu, otvorena ranije zakazana izložba“.

Svi likovni radovi „izloženi“ su i na društvenim mrežama Kulturnog centra i tu će biti dok se ne proda sve.

Iz gradske uprave stigla je najava da će otkupiti jedan deo radova sa prodajne izložba, koja je samo jedna od aktivnosti Kulturnog centra, u okviru koje se prikupljaju sredstva za pomoć postradalim područjima od zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Slike imaju cenu od 70 – 300 evra. Svaki autor će samostalno odlučiti gde će novac od svojih prodatih slika usmeriti za pomoćTurskoj ili Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari