Sloboda i Vojin kao odgonetka tajne gledanosti

Televizijska kritika serije "Tajna vinove loze", čije je emitovanje upravo završeno na RTS-u

Ostavite komentar


  1. Postovani Zlatko,
    Oprostite, ali Vas tekst je tesko citljiv, odustah vec kod hepienda i recepcije. Ne zbog nerazumevanja reci, vec zbog stila pisanja gde upotreba ovakvih reci „para usi“. Tekstove u „Kulturi“ bi ipak trebalo pisati na malo primerenijem (da ne kazem: visem) nivou. Primite ovo kao dobronamernu kritiku. Svako dobro Vam zelim.

    1. Serija je težak treš. I priča, i gluma, i scenografija, i režija…

      „Obična priča“ je neobično dobra serija. Životna, dobro režirana priča. Pravo osveženje posle 100 serija sa krvoprolićima.

      1. za gledanje, razvucena, sa losim krajem i velikim prostorom za nastavak. Iskopirana u nekim segmentima (umro, sahranjen a ziv) serije
        Strasti Toskane. Glumci odlicni.

  2. sta ste se toliko ubedili da ste naj nije tacno serija je ispod proska mnogo najvno dve trecine je proslo u nekim ponavljanjem secanja i ?? sta bi sa ubicom svedoka? neko dete ubi radula? ma bruka drugu sezonu definitivno ne gledam u prvoj nas paun maltretira od prve do poslednje u drugoj ubacuju koju ma manite se kriminalaca

  3. Ne slazem se sa konstatacijom da je Milica Zaric bila “ nesnadjena“, kako je napisao autor ovog teksta. Mislim da je Milica bila na visokom nivou, bas kao i Krivokapic i Anita Mancic.

    1. Zato sto mora da se pokrije odrastanje u jednoj od najvećih produkcija šunda u Beogradu. Zatim, treba pokriti ličnu frustraciju kampanjom “nije teško biti fin” dok voziš motor isključivo trotoarima u centru grada…itd. Impresioniraće nas Zlatko svojim vokabularom, tek je počeo.

      1. Režimske serije bez pouke i invetivnost ubijaju i zaglupljuju narod kao sve sapunice

  4. Serija je dno u svakom smislu, ali to nije ništa novo. Ono što je kulturni debakl je, u stvari, ovaj kritički osvrt. Da li je moguće da je lestvica toliko spuštena?

  5. „Državni posao“ i „Andriju i Anđelku“ su najbolji televizijski kontinuirani kontent.zato sto su jedini. Inace, poslednja receniuca teksta o hiperprodukciji mediokratije i deficitu ideja bi bila dovoljna da opise sve te serije. Zna se zasto se snimaju, pogledajte im budzet. Taj najznacajniji podatak kada se nesto radi nasim parama bi trebao da se objavi u svakoj kritici, jer tako se radi u svetu. Novac je ovde daleko vazniji od proizvoda.

  6. Meni, kao obicnom gledaocu, se bas svidela glumica Zaric kako je odglumila svoju ulugu a pogotovu kako je odglumio glumac, nazalost ne znam mu ime, u seriji onog Jovica, odglumiti onakvog coveka nije lako , njemu je cak i pogled glumio da bi dokazao koji je Jovic majmun od coveka .
    Sve u svemu lepa serija od spice sa muzikom do kraja, mogla je d abude jos malo edukativnija po pitanju vina , ja tipujem da je Teodoru ubila Zaricka .

  7. Vrlo losa serija. Specialno bracni par, totalno razocarajuci. Zar je ono gluma. Vojin i Sloboda katastrofa od glume. Samo otaljan posao. Nisu ubedljivi .Oni su najslabija tacka serije a ni ostali nisu daleko od njih. Tretirate gledaoce kao idiote..

  8. Zasto bi serije na mnogim Tv,bile vise od igre vlasti i kriminala.Koliko je serija sa kriminalnim radnjama,ubistvima,silovanjem,ucenama,seksualnih izopacenosti,ovih godina emitovano.Verovatno da bi bili u trendu sa dogadjajima u zivo u Srbiji.Mnoge nisam gledao jer su isle da narod shvati da je to sve normalno,sklanjao sam decu i nas starije od te modne posasti u kulturi.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.