Slovenački "Joker Out" su otkrili koja im je omiljena pesma sa Evrovizije svih vremena: Svi znamo ovu stvar 1Foto: Screenshot/YouTube

 

Još jedan bend koji puno toga očekuje od publike sa ovih prostora na predstojećoj Evroviziji je slovenački indie rok bend Joker Out.

Na zvaničnom TikTok nalogu Evrovizije, slovenački bend se predstavio široj publici i naveo je top 5 omiljenih kompozicija sa prethodnih Evrovizija. Naravno, prošli su kroz neke od klasika koje svi znamo, neke koje smo možda zaboravili, a na prvo mesto su stavili ipak hit i najveći skorašnji uspeh izvođača sa ovih prostora.

@eurovision

Joker Out share their 5 favourite Eurovision songs! 🇸🇮🎶 #Eurovision2023 #Eurovision

♬ original sound – Eurovision

Na petom mestu je Aleksandar Ribak koji je predstavljao Norvešku uz pesmu „Fairytale“. Pored toga što je ova pesma bila veliki pop hit sa originalnim nastupom, u sebi je imala i prepoznatljivu violinu koju je Ribak i svirao. Na četvrtom mestu je predstavnik Italije iz 2019. godine, Mahmud i pesma „Soldi“ koja je i danas veliki hit za mnoge.

Na trećem mestu je Monika Liu i pesma „Sentimental“, a momci iz sastava su naglasili da vole ove pesmu jer vole litvanski jezik, a i Monika je odisala kul energijom dok je izvodila ovu pesmu. Na drugom mestu je naravno ABBA i „Waterloo“ pesma koja je verovatno i najveći hit ikada izveden na ovom takmičenju, koja je ostala kao večni pop hit za kojeg mnogi i ne znaju da je prvi put izvedena na Evroviziji.

Ipak, na prvom mestu su izdvojili Mariju Šerifović i pesmu „Molitva“, pesmu koja je, kao što svi znamo, pobedila na Evroviziji 2007. godine, zbog čega je i samo takmičenje sledeće godine stiglo u Beograd. Momci iz benda su rekli da je pesma epska i da je obožavaju, nakon čega su i zapevali na kraju svima poznat refren.

Momci će u Liverpulu predstavljati Sloveniju sa pesmom „Carpe diem“, a u poslednjim danima su u žiži javnosti jer su napravili pesmu sa legendardnim Elvis Kostelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari