Slovenački predstavnici na “Pesmi Evrovizije” Joker Out o saradnji sa Elvisom Kostelom 1Foto: Screenshot YuTube

Slovenački predstavnici na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ grupa Joker Out , koji će nastupiti s numerom „Carpe Diem“,  iznenadili su obožavatelje saradnjom s Elvisom Kostelom, a kako je do toga došlo, kao i šta očekuju od svog nastupa u Liverpulu, kako se slažu s Letom 3 ispričali su u intervjuu za Index. hr

“Priča s Elvisom vraća se u 2019. godinu kada smo izbacili singl Gola. Kum našeg bivšeg basiste Stefan je iz Liverpula i poznaje se s Elvisom te mu je odlučio pokazati pesmu, a usput mu je otkrio da smo svoj žanr nazvali Shagadelic rock ‘n’ roll (Po filmu Austin Powers u kom se pojavljuje i g. Costello).

Elvis je dao potvrdu za našu upotrebu reči shagadelic, a očito nas nije zaboravio. Naime, kad smo izbacili svoj drugi album Demoni, pesma Novi val mu se svidela, napisao je engleski tekst za nju, a kasnije se sam ponudio da je otpeva s nama u duetu” objasnili su Joker Out.

Oni su ispričali da su krajem prošle godine snimili  engleski album, koji je zapravo kompilacija engleskih prerada 12 njihovih  pesama s prva dva albuma.

“Elvis je za taj album napisao dva teksta, za spomenutu New Wave i za Indecent Notions, englesku verziju naše najuspešnije pesme Umazane misli”

Upitani ko su im na ovogodišnjoj Evroviziji favoriti, ko najveća konkurencija i šta misle ko bi mogao da pobedi uzvratili su učtivo rekavši da su im “svi konkurencija jer ne žele nikoga podceniti”

“Liverpul se još nije dogodio, tako da nismo videli kakve će nastupe pripremiti ostale države. Verujemo da će tu biti dosta iznenađenja, a to je i deo zabave. Pobediti može svako. Pesme koje najviše slušamo u slobodno vreme su recimo Španija, Francuska, Italija i Finska”

O nedavnom susretu s hrvatskim predstavnicima, Let 3 , šta misle o njihovoj pesmi ali i šali u intervjuu za slovenačke medije kada su rekli da su Joker Out “zgodni dečki” što otvara mogućnost  zajedničkog  erotskog  iskustva,  predstavnici Slovenije su prokomentarisali da Letovce već dugo poznaju i zahvalili im se na dobrom PR-u .

“Let 3 poznajemo već dugo. Upoznati smo s njihovim stavom i umetnošću, tako da za nas Mama ŠČ! nikako nije šokantna. Rok opera s kvinovskim duhom i pravom merom satire nam se sviđa, a „mama kupila traktora“ nam se zavukla u mali mozak, tako da želeli to ili ne, često pevušimo u ritmu Leta 3. S bendom se odlično razumemo i dosta smo vremena proveli s njima na ovim koncertima po Evropi. Grupnjaka nije bilo, ali smo se na taj račun dobro nasmejali. Naša prva reakcija kad je izašao taj intervju bila je: „Hvala, braćo, za odličan PR i za nas. ŠČ!“ ispričali su Joker Out. za Index. hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari