Španski metar u DKC i Kinoteci 1

Jubilarno, petnaesto po redu izdanje Španskog metra u organizaciji Instituta Servantes u Beogradu biće održano od 24. maja do 1. juna. Dvadeset odabranih filmova biće prikazano u Dvorani Kulturnog centra Beograda i Jugoslovenskoj kinoteci.

Kroz tri programske celine – Savremeni film, Ženski ugao i Počasna nagrada Goja – publici će biti predstavljena filmska ostvarenja koja donose ono najbolje od hispanskih kinematografija.

U Jugoslovenskoj kinoteci od 30. maja do 1. juna biće prikazan program Karlos Saura: Počasna nagrada Goja.

Čuveni španski reditelj, koji je preminuo ove godine, svojim originalnim filmskim pristupom i interpretacijom španskog folklora obeležio je kinematografiju ove zemlje i nametnuo se kao jedan od najzanimljivijih evropskih filmskih stvaralaca.

Ulaznice su već u prodaji i mogu se naći na blagajni DKC-a po ceni od 300 RSD, dok ulaznice za projekcije u Jugoslovenskoj kinoteci mogu da se kupe na blagajni te ustanove po ceni od 200 RSD.

Nakon Beograda, Španski metar seli se u Novi Sad, gde će od 5. do 8. juna publika Kulturnog centra Novi Sad moći da pogleda izbor ostvarenja iz ciklusa „Savremeni film“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari