Srbija na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu od 24. do 28. avgusta, na kome je Srbija ove godine počasni gost, uz 15 zemalja centralne i istočne Evrope, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

U ime svih zemalja počasnih gostiju, Vukosavljević je pozdravio člana Politbiroa CK KP Kine nadležnog za kulturu, Liu Junšana.

„Tokom susreta je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom daljeg unapređenja strateškog partnerstva i saradnje između Srbije i Kine, posebno u oblasti kulture“, ističe se u saopštenju.

Tome je, kako se ocenjuje, značajan doprinos dala istorijska poseta Srbiji predsednika NR Kine Si Đinpinga.

Tokom zajedničkog obilaska štanda Srbije na sajmu knjiga Vukosavljevića i Liu Junšana „obostrano je potvrđen značaj i podsticajna uloga koju Srbija ima u formatu saradnje 1+16“.

Vukosavljević se, posle susreta sa Liu Junšanom, sreo sa Jen Sjaodongom, zamenikom ministra za štampu i izdavaštvo Kine.

Kako se ističe u saopštenju, Vukosavljević je „imao posebnu čast da se među predstavnicima 15 zemalja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu prvi obrati domaćinima i novinarima na svečanom otvaranju paviljona počasnih gostiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari