Glumci Narodnog pozorišta iz Sombora najavili štrajk zbog nove v.d. direktorke 1Foto: www.npozoristeso.co.rs

Zaposleni Narodnog pozorišta Sombor održaće sutra sastanak kako bi se dogovorili šta će preduzeti zbog odluke grada da za vd direktora te kuće postavi glumicu iz Beograda Vesnu Paštrović, iako se ansambl tome protivi, izjavio je večeras glumac tog teatra Srđan Aleksić.

Aleksić je agenciji FoNet pred izvođenje predstave „Samoubica“ u Narodnom pozorištu u Beogradu, rekao da će se o daljim koracima zaposleni dogovoriti sutra, ali da im ne preostaje mnogo šta drugo, osim štrajka.

„Sutra ćemo napraviti sastanak svih zaposlenih, ali se nećemo libiti da i putem štrajka nekako izgladimo i ovu potpuno pogrešnu situaciju“, rekao je Aleksić.

On je kazao da smatraju da Paštrović osim formalnih kvalifikacija, odnosno završene Akademije, njen dosadašnji rad i karijera „ne preporučuju da stane na čelo složenog mehanizma kakav je Narodno pozorište Sombor“.

Aleksić je dodao da protiv nje nemaju lično ništa, ali da ansambl smatra ne ona neće moći na adekvatan način da odgovori poslu. On je rekao i da je 11. marta ansambl osnivaču (Gradu Somboru) uputio svoj predlog – projekt menadžerku pozorišta Bojanu Kovačević, koja se bavi međunarodnom saradnjom i da su sigurni da bi ona bila izglasana da je bilo konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari