Srebrna diploma za zrenjaninsku „Pannonicu“ na festivalu horova u Herceg Novom 1privatna arhiva

Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina osvojila je srebrnu diplomu na 7. Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom. Tokom tri festivalska dana u revijalnom i takmičarskom delu nastupilo je 600 horskih pevača iz 22 ansambla.

Ovogodišnju pevačku sezonu Muška vokalna grupa „Pannonica“ iz Zrenjanina završila je na najlepši mogući način: osvajanjem srebrne diplome na festivalu horova koji je održan u Herceg Novom.

„Za našu vokalnu grupu ovo je bilo jedno potpuno novo i uzbudljivo iskustvo. Prvi put smo nastupili van Srbije na međunarodnom takmičenju i vratili se i ponosni i zadovoljni našim pevanjem i osvojenom nagradom. Učestvovali smo revijalno na otvaranju Festivala i pevali u prelepom i inspirativnom prostoru Kanli kule na tvrđavi, dok smo takmičarski deo otpevali u crkvi Svetog Jeronima čija kamena struktura nam je obezbedila odličnu akustiku primerenu našem akapela programu – kaže Zorica Kozlovački, dirigentica „Pannonice“.

Prema njenim rečima, takmičenjem u Herceg Novom završili smo ovu pevačku sezonu, koja je za nas bila više nego dobra.

– Nastupili smo na tri takmičenja, u Bijeljini, Valjevu i Herceg Novom i osvojili nagrade, učestvovali na Festivalu „Raspevani mostovi“ u Novom Sadu, nedavno uspešno održali godišnji koncert i imali nekoliko nastupa u okviru kulturnih dešavanja u našem gradu. Proširili smo i osnažili grupu koja sada broji deset pevača i postali vrlo prepoznatljivi, jer smo na svim takmičenjima bili jedina muška grupa. Za jedan amaterski sastav koji postoji isključivo vođen entuzijazmom, ljubavlju prema zajedničkom pevanju, to je veliki uspeh – navodi ona.

U Muškoj vokalnoj grupi „Pannonica“ pevaju i nagrade osvajaju prvi tenori  Milivoj Adamov i Miloš Gavrilov, drugi tenori Goran Mišković i Zvonko Romac, baritoni Milan Jokić, Robert Hodžić, Aleksandar Milas, Norbert Nehez i basovi Vladimir Tomić i Milan Milanov. Grupom umetnički rukovodi i diriguje Zorica Kozlovački.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari