Srpsko - američki film posvećen Tijani Jurić „48 SATI I 1 MINUT“ premijerno u prestonici (TREJLER) 1Foto: Zeder Produkcija

Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović zajedno na velikom bioskopskom platnu u ostvarenju posvećenom Tijani Jurić  „48 sati i 1 minut” koji je režirala  Sanje Rajičić aka Sonia Alexa , premnijerno će biti prikazan 21. marta u mts Dvorani.

U filmu „48 sati i 1 minut” ulogu tumači i nekadašnji, voljeni glumac Marko Živić, dok legenda srpske scene Nebojša Glogovac nažalost nije doživeo da ostvari svoju planiranu rolu u ovom filmu.

Odmah nakon beogradska premijere  najavljivanog i dugoočekivanog filma srpsko-američke koprodukcije „48 sati i 1 minut“ ,ovo ostvarenje dobija svoj bioskopski život širom Srbije, i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu …, najavljeno je iz MegaCom Filma.

Scenario za ostvarenje „48 sati i 1 minut“ poveren je istaknutim glumcima naše scene i  posvećen je devojčici Tijani Jurić čije je tragično stradanje pre tačno deset godina ostavilo duboki ožiljak u našem narodu i javnosti.

„48 sati i 1 minut“ ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku.

Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Srpsko - američki film posvećen Tijani Jurić „48 SATI I 1 MINUT“ premijerno u prestonici (TREJLER) 2
Foto : Zeder produkcija

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

„Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda.Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja.“

Scenario filma „48 sati i 1 minut” poveren je istaknutim imenima naše scene, glumcima Nataši Ninković, Radivoju Raši Bukviću, Vanji Ejdus, Marini Ćosić, Klari Hrvanović kao i preminulom glumcu Marku Živiću.

Legenda filma Nebojša Glogovac, nažalost nije doživeo da odigra svoju planiranu ulogu za ovaj film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari