Memorijalni muzej Nadežde i Rastka PetrovićaMemorijalni muzej Nadežde i Rastka Petrovića

Ivana Milovanović iz Stranke slobode i pravde komentarisala je loše stanje Memorijalnog muzeja Nadežde i Rastka Petrovića na Paliluli, danas, na 150-godišnjicu rođenja slavne srpske slikarke.

„Izgleda da je u Beogradu moguće da se renovira sve osim muzeja posvećenog velikanima srpske kulture 20. veka koji već godinama propada“, izjavila je Ivana Milovanović iz Stranke slobode i pravde sa Palilule povodom dana rođenja jedne od najvećih srpskih slikarki Nadežde Petrović.

SSP o ruiniranom stanju Muzeja Nadežde Petrović: Izgleda da je u Beogradu moguće da se renovira sve osim muzeja posvećenog velikanima srpske kulture 20. veka 1
Memorijalni muzej Nadežde i Rastka Petrovića

„Dva su razloga zbog kojih ova vlast žmuri na propadanje ove kulturne institucije od ogromnog značaja. Prvi je totalna nezainteresovanost za kulturu, a drugi je sama lokacija muzeja za koju je interes pokazalo više omiljenih režimskih investitora“, tvrdi Milovanović.

SSP o ruiniranom stanju Muzeja Nadežde Petrović: Izgleda da je u Beogradu moguće da se renovira sve osim muzeja posvećenog velikanima srpske kulture 20. veka 2
Memorijalni muzej Nadežde i Rastka Petrovića

„Na sreću, ova odlazeća vlast neće biti u prilici da nastavi betoniranje kulturnog nasleđa ovog grada jer joj ističe rok, a mi iz Stranke slobode i pravde garantujemo da ćemo nakon što smenimo ovaj nestručni, bahati i korumpirani režim renovirati muzej velikanima srpske kulture kako bi svi zajedno mogli sa ponosom da obeležavamo datume kao što je današnji dan rođenja velike Nadežde Petrović“, zaključila je Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari