Šta će biti sa NIN-ovom nagradom posle otkaza kolegijuma ovog nedeljnika? 1Foto: Logo

Ovogodišnja 70. jubilarna NIN-ova nagrada ide svojim tokom, kako je i najavljeno, objasnio je za Danas Dragan Jovićević, urednik rubrike kultura ovog nedeljnika, koji je je danas dao otkaz kao i celokupni kolegijum ovog lista., a nakon vesti da Milan Ćulibrk nije više glavni i odgovorni urednik.

– U sutrašnjem štampanom izdanju Nina izlazi uži izbor za NIN-ovu nagradu s kratkim prikazima romana, a sledećeg četvrtka )18. januar) najuuži izbor, 29. januara biće proglašen pobednik ili pobednica a 5. februara biće uručenje Ninove nagrade – kaže Dragan Jovićević Prema njegovim rečima NIN-ova nagrada će i dalje funkcionisati.

– Ninova nagrada je institucija za sebe. Ona će funkcionisati bez obzira na to ko će ubuduće činiti kolegijum NIN-a. Uživao sam dok sam radio i veoma sam ponosan na sve što smo napravili. Mnogo toga smo promenili, dosta smo uticali, formirali čitalačku publiku. Bilo je to i burno vreme ali i NIN-ova nagrada puni 70 godina ove godine. Bez obzira na to šta se desilo danas u Ninu, nagrada ostaje po nekim njenim pravilima – zaključio je Dragan Jovićević.

Urednici i kolegijum, koji su danas dali otkaz ostaju na svojim pozicijama do uručenja NIN – ove nagrade a nakon toga nastaviće sa radom u novom nedeljniku United Media.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari