Stigao dugoočekivani album Samostalnih referenata „Nikad sam... Uvek sasvim sam!” 1Foto: Marko Đukić

Posle više od deset godina diskografske pauze, ska prvoborci Samostalni referenti konačno su objavili novi album „Nikad sam… Uvek sasvim sam!” za diskografsku kuću Midget Unit Records.

Izdanje „Nikad sam…Uvek sasvim sam!” sastoji se od 15 pesama, među kojima su i publici već odranije poznate pesme „Za neke nove ljude” i „Moje pesme moji snovi”. Obožavaoci Referenata uživaće u odmerenoj mešavini prepoznatljivog zvuka benda kome društvo pravi par muzičkih eksperimenata.

Svaka numera na albumu je i likovno otelotvorena slikama beogradskog umetnika Damjana Đakova, koji je preminuo početkom prošle godine.

Vodeći singl i spot, pesma „Neka idu oni”, bavi se rapidnim odlivom mozgova iz naše domovine i možete je preslušati u nastavku.

U tradicionalnom radnom maniru Referenata, album „Nikad sam… Uvek sasvim sam!” je stvaran u periodu od preko pet godina. Sa naslovom koji predstavlja vezivnu nit sa debi izdanjem „The Greatestis Hits”, novi album karakteriše produkcijski zreliji i stilski ujednačen zvuk praćen britkim, iskrenim tekstovima o svakodnevnici tabloidnog života u Srbiji, kao i ličnim dilemama koje bivstvovanje na ovim prostorima nosi.

Iskustvo stečeno na raznim domaćim i regionalnim binama, tokom proteklih tridesetak godina, izbija svakim odsviranim tonom na novoj ploči.

Povodom novog izdanja, Referenti su izjavili: „Deset godina je prošlo kao tren od prvog albuma… pa tako i jedanaest… Više smo se okrenuli ka sebi, zreliji smo i pametniji. Novi album predstavlja omaž godinama koje su pojeli SKAkavci”.

Večiti derani najstarijeg beogradskog ska sastava, konačno su odrasli i prihvatili odgovornost koju nose srednje godine života i sad već znaju kako da na najbolji i najefektniji način formulišu svoj izraz.

Koncertna promocija albuma „Nikad sam… Uvek sasvim sam!” održaće se prvo u novom beogradskom koncertnom prostoru Zappa Bazi (4. februara), a potom i u novosadskom Domu kulture (10. februara).

Publika će na koncertima biti u prilici da čuje nove pesme za novu deceniju, kao i već proverene himne Samostalnih referenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari