Stiže dokumentarac o Sidu Baretu, jednom od osnivača benda Pink Floyd 1Foto: Associated Newspapers / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ime Sida Bareta možda nije poznato svakome, ali dovoljno je reći da je on jedan od četvorice zaslužnih za postojanje benda Pink Floyd i jedna od najtragičnijih figura rokenrola.

Novi dokumentarac, pod nazivom Have You Got It Yet? The Story Of Syd Barret And Pink Floyd, baviće se Baretovim vremenom u bendu Pink Floyd, njegovom solo karijerom, kao i godinama tokom kojih je bio povučen od javnosti.

Iza njega stoje Rodi Bagava, filmadžija i bivši panker, i pokojni Storm Torgerson, čija kompanija Hipgnosis je zaslužna za mnoge omote albuma benda Pink Floyd.

Film ime pozajmljuje od neobjavljene Baretove pesme, u njemu se nalaze intervjui sa njegovom sestrom Rouzmari Brin, ostalim članovima benda Dejvidom Gilmurom, Nikom Mejsonom i Rodžerom Votersom, bivšim menadžerima i drugim poznatim muzičarima poput Pita Taunzenda.

„Da li bi ikome bilo stalo do priče Sida Bareta da Pink Floyd nije postao jedan od najvećih bendova svih vremena? Da i bi Pink Floyd postojao bez Sida?“, pita se reditelj Bogava.

U filmu se vide delovi snimka za Shine On You Crazy Diamond, retke scene sa Sidom u bekstejdžu, do sada neviđene fotografije i još puno toga.

Film stiže u britanske bioskope u maju, u severnoameričke u junu, a ostaje da se vidi da li i kada dolazi na neki striming servis.

Izvor: Louder

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari