Stojanović Glid: Gospodin Glišić ništa ne zna, ni o jeziku ni o kulturi ni o nama 1Foto: printscreen / N1

Glumica Dušanka Stojanović Glid, prvakinja Drame Narodnog pozorišta, kaže da je “ne dotiče” izjava predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića da glumci kojima se ne sviđa režim treba da „idu negde drugde da glume“.

“Ta gospoda o nama ne znaju apsolutno ništa, oni ne znaju o kulturi ništa, i ne znaju o ovom narodu ništa. Oni ovom narodu ne žele ništa dobro”, rekla je Stojanović Glid u emisiji Newsnight na televiziji N1.

Za glumu je rekla da je njena egzistencija, misija i da se to školovala, a da su glumci koje poznaje i sa kojima radi dobri, čestiti i rade svoj posao najbolje što znaju.

“Gospodin Glišić ništa ne zna, ni o jeziku ni o kulturi ni o nama”, kazala je ona, prenosi portal N1.

Dodala je i da “estradno društvo” ne zna ništa niočemu. Govoreći o društvenoj ulozi umetnika, rekla je da ne pripada nijednoj stranci, nego Glumačkoj organizaciji Srbije.

Članovi te organizacije imaju entuzijazam i znanje, šoklovani su da se bave tim poslom, nisu nikakvi koristoljubivi članovi društva koji su dobiili benefite i stanove i novac da snime filmove, da veličaju vlast, rekla je ona.

Govoreći o sutrašnjem mitingu koji organizuje vlast, uputila je pozdrav ljudima koji dolaze na njega i kazala da veruje da “vrlo uskoro nećemo biti dva mitinga, nego jedan narod, koji mora da se oslobodi jarma”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari